maandag 4 juni 2018

Mei favorites


In mei trok ik er op uit, ging ik naar de cinema en hing ik ook heel wat in de zetel.

Mijn hele innerlijke klok was compleet uit balans met al de feestdagen en brugdagen, zodat ik op den duur niet meer wist welke dag het was... Gelukkig is er niks speciaals in juni, zodat ik weer - voor zover dat gaat - wat regelmaat kan volgen.

En nu dat van de baan is, wil ik eventjes een lans breken voor een serie die wat verloren zit op Q2 op zondag, rond 18.00u: The Orville.


Aanvankelijk was dit een parodie op Star Trek, maar geleidelijk aan is het meer een hommage geworden waarin humor gesprenkeld werd. Heerlijke tv voor deze Star Trek lover!

Maar ik kon niet alleen mijn Star Trek hartje ophalen, op Canvas begonnen ze met het uitzenden van The handmaid's tale, de serie rond het boek van Margaret Atwood.

We zitten ondertussen 6 afleveringen ver, nog 4 te gaan.

En ook op de BBC was het kijkfeest voor mij, want daar zenden ze momenteel het vierde en laatste seizoen van The bridge uit.

Ik zag drie afleveringen met Engelse ondertitels en daarna kreeg ik eindelijk de dvd te pakken in de bibliotheek. Ondertussen werd het hele seizoen bekeken en ja, "every saga ends".

Maar het waren niet enkel series op mijn eigenste schermpje, tijdens een verlengd weekend kuiste ik weer wat in mijn decoder en zag ik drie films. Daarover berichtte ik al hier.

In totaal bekeek ik 10 films in mei:

Schitterend, die overzichten van Letterboxd.
De meeste vielen enorm mee, maar zoals jullie kunnen zien zat er ook een gigantische stinker bij.

De twee films die ik in de cinema zag, kregen beide vier sterren. Daar doen we het voor!

Ze konden niet meer van elkaar verschillen, maar ik vond ze allebei heel goed!

Deadpool 2 kan je hier nalezen.
Disobedience hier.

Er werd ook 1 keer gequizd:

Het Gentse American Footballteam (ik wist niet dat die dat hadden) organiseerde een quiz en we werden vierde. Een mooie quiz, maar de organisatie van het hele gebeuren kon wat beter: het ophalen was een rommeltje, de geluidsinstallatie werkte niet naar behoren en er sneuvelden heel wat glazen bij het ophalen... Voor een eerste keer valt dat nog te vergeven, maar het was niet hun eerste keer.

Op 5 mei trok ik eveneens naar Gent om wat gratis comic books in te doen, want het was Free Comic Book Day. Mijn verslagje daarover kan je hier lezen. Het werd weer een mooie buit.

En dan rest mij nog mijn book haul van de maand, en het was weer de moeite:


Deze boeken haalde ik op 5 mei toen ik toch in Gent was voor de FCBD. Enkel Home fire werd al gelezen.

Een weekje later vielen deze in mijn bus, besteld bij Amazon. Monstress 1-2 had ik nog niet verwacht, aangezien ik die pas ging krijgen wanneer deel 3 verschijnt eind dit jaar. Maar blijkbaar dachten ze dat ze deze twee trade paperbacks al konden meesturen met Kindred. Daar was ik niet rouwig om. Kindred is een klassiek Afro-Amerikaans boek en gaat over een zwarte vrouw die vanuit de jaren '70 (toen verscheen het boek) teruggaat naar de tijd van slavernij in Amerika. Daar redt ze een blank jongetje en dat heeft zo zijn gevolgen voor de geschiedenis. Het boek wordt overal geprezen, dat moet dus gelezen worden.

Op 22 mei kwam het spiksplinternieuwe boek van Stephen King uit (zowel in het Nederlands als Engels) en ik kocht het de dag zelf:

Nu heb ik wel gehoord dat je best eerst de Bill Hodges trilogie leest vooraleer aan De buitenstaander te beginnen. Dan heb ik dus nog wat leeswerk voor de boeg, want daarvan heb ik enkel nog maar Mr. Mercedes gelezen...

En dan nog twee boeken die ik helemaal op het einde van de maand bestelde:

Disobedience van Naomi Alderman wou ik sowieso al lezen en na het zien van de film al helemaal. Ik wou het wel in deze editie, want die lijkt in stijl op dat andere boek van Alderman dat ik heb (gelezen): The power.

Brave New World is al heel lang een pijnpunt bij mij. Ik wou het boek met deze cover, bestelde het bij bookdepository een aantal jaar geleden en kreeg een boek met een andere, spuuglelijke cover in mijn bus. Na mijn grieven geuit te hebben bij hen, kreeg ik het boek terugbetaald en mocht ik het houden. Meteen daarna hebben ze wel de cover op hun website aangepast.
Uiteindelijk vond ik het toch (op een andere website) met deze cover en wat nóg beter is: het heeft een voorwoord van Margaret Atwood, wat het lelijke babycoverboek niet had.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten