zondag 19 juni 2016

Boekenfestijn Gent - voorjaar 2016


In een vorig bericht werd het al even aangehaald: afgelopen donderdag trok ik naar Gent om wat geld te gaan uitgeven op het Boekenfestijn in Flanders Expo.

En ik hield het redelijk proper voor mijn doen. Na bijna 3 uur browsen aan de tafels in de grote expohal had ik een "haul" van 8 boeken. Dat konden er heel wat meer geweest zijn want ik heb er een pak laten liggen en ben er ook enkele die al in mijn mandje lagen op het einde terug gaan leggen - terugvinden waar ik ze gehaald had, bleek daarbij nogal een opgave te zijn...

Geen enkel boek kostte mij meer dan 6 euro (dat was mijn limiet) en mijn totaal kwam op 34.10€ uit, ook al omdat ik met het bonnetje dat in hun reclamefolder stond 20% korting kreeg op mijn duurste item, in plaats van te gaan voor een gratis brolboek dat ik toch niet wou.

Waar kwam ik uiteindelijk mee thuis?

In real life zit ik soms op de kap van booktubers omdat ze steeds maar dezelfde YA-boeken lezen en nu heb ik er mij zelf ook aan laten vangen... Het boek Blameless van Gail Carriger (deel 3 in de Parasol protectorate-reeks), lag daar te blinken voor 3.99€ en deze reeks kwam al meermaals voorbij op booktube, dus die kon ik niet laten liggen. Jammer dat de andere delen niet voorhanden waren.

De dobbelman is ook een boek dat ik op booktube ontdekte, en wel op het kanaal ChapterStackss van Katie. Zij is één van de weinigen die zelfs weigert om YA te lezen en haar favoriete lectuur is horror. Dat is ook al lang zowat mijn favoriete genre en ze heeft me al heel wat nieuwe dingen laten ontdekken.

Om verder te gaan in het horrorgenre, nam ik ook nog Aardedonker zonder sterren van Stephen King mee, een bundeling van 4 verhalen die ik nog niet in mijn bezit had. King moet echt wel de auteur zijn waarvan ik het meest gelezen heb en de meeste boeken in mijn boekenkast heb staan, dus deze moest zeker nog toegevoegd worden. King is voor mij altijd een beetje thuiskomen als ik een nieuw boek van hem begin. Op de weg naar huis startte ik al met het eerste verhaal - 1922 - en werd al weer helemaal in het boek gezogen.

Ten slotte nam ik ook nog Dr. Jekyll and mr. Hyde mee, want dat is een klassieker die ik nog nooit gelezen heb. Het dunne boekje wordt nog aangevuld met enkele andere verhalen van R.L. Stevenson, veel waar voor mijn geld van 1.99€.

Het eerste dat eigenlijk in mijn mandje belandde die dag, was de dwarsligger van 10 jaar Fokke en Sukke, de Nederlandse vuilbekkende eend en kanarie, die overal wel een mening over hebben, hoe vergezocht of idioot die ook mag zijn. Humor in zakformaat.

Daarna volgden de tafels met kinder- en jongerenboeken en daar pikte ik Liesl & Po uit de aanbiedingen, een boek voor 12+ over een meisje dat na de dood van haar vader Po leert kennen, een geest die haar helpt en waar ze spannende avonturen mee beleeft. Het zou een wondermooi verhaal moeten zijn.

De beste koop deed ik met Teerbemind van Gillian Flynn: 0.99€! Bijna schandalig dat boeken aan die prijs worden verkocht. Nu, ik weet dat Gillian Flynn vooral bekend is van Gone girl (een boek dat in het Nederlands onder maar liefst 3 verschillende titels beschikbaar is: Donker hart, Verloren vrouw en Gone girl). De plot van dit laatste boek kan mij echter niet boeien, maar Teerbemind wil ik wel eens proberen. Het is bovendien haar debuut en wordt lovend onthaald, ik ben benieuwd.

Het laatste boek in mijn mandje werd Het keukenhuis van Kathleen Grissom, een historische roman (jawel, ondanks die cover) over slavernij in het zuiden van de VS rond 1800. Krijgt goede en slechte commentaren, ik zal er zelf mijn oordeel over vellen.

Als allerlaatste item bracht ik nog een tas mee - niet dat mijn kast nog niet uitpuilt van koffietassen - omdat er, wat had je verwacht?, een kat op staat:

Een mooie buit voor mijn uiteindelijke 34.10€, al zeg ik het zelf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten