vrijdag 2 februari 2024

Kijktips week 3/2-9/2

Afgelopen woensdag verscheen de laatste aflevering van het eerste seizoen van Percy Jackson and the Olympians op Disney+.

Overduidelijk gericht op kinderen/jonge tieners maar ik heb er ook serieus van genoten. De boeken heb ik nooit gelezen, maar afgaand op de serie ga ik dat misschien toch eens doen...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 3/2:
De droomfabriek (VRT1 19.45u) - reboot van dit programma waarin Bart Peeters en Gloria Monserez dromen van Vlamingen in vervulling gaan brengen. Ik denk dat de glans van dit programma wat weg is...
Inception (Play6 20.20u) - 't Is precies Nolanweekend op Play, na Interstellar gisteren, nu deze.

Ridley (NPO2 22.29u) - vierdelige Britse misdaadserie. Zoals er zovelen zijn.
Koolhoven presenteert (NPO3 22.58u) - regisseur Martin Koolhoven stelt 6 korte (ongeveer een uur lang) genrefilms voor, gemaakt door jonge Nederlandse filmmakers. Benieuwd.

Suite française (VTM 00.25u) - Michelle Williams, Kristin Scott Thomas en Moemelmatthias in een literaire verfilming over een verboden liefde tijdens WOII.

Zondag 4/2:
Tenet (Play6 20.25u) - nog eens Nolan en de eerste grote blockbuster na de eerste coronagolf. Een mindfuck van jewelste - 'k weet eigenlijk nog steeds niet waar deze over gaat.

Chappie (VTM3 20.30u) - film over politierobots en kunstmatige intelligentie.
Totally completely fine (VRTCanvas 21.40u) - Australische tragikomische reeks over een getroubleerd meisje dat zelf mensen stopt met van de klif te springen.

Interstellar (Play6 01.30u) - herhaling van vorige week (en ja, ook Nolan).

Maandag 5/2:
Les enfants des autres (La Une 20.25u) - Virginie Efira als een lerares die verliefd wordt op een alleenstaande vader en hoe dat stiefmoederschap haar leven bestuurt. Goeie film.

Mermaids (Play5 20.35u) - hartverscheurende film over een moeder (Cher) en haar twee dochters (Winona Ryder en Christina Ricci). En met The shoop shoop song - cover van Cher.

Dinsdag 6/2:
Conan the barbarian (VTM3 20.35u) - nee, niet de eighties campfilm met Ahnuld, maar de remake met non-acteur Jason Momoa.
Gewoon buitengewoon (VRT1 20.45u) - human interestreeks over het een school voor buitengewoon onderwijs in Oostduinkerke.

Woensdag 7/2:
Lucky (VRTCanvas 23.05u) - film over een eenzame oude cowboy. Op de poster staat hij in zijn onderbroek.

Donderdag 8/2:
Me before you (Play5 20.35u) - gebaseerd op een stroperig boek, zal dus ook wel een film zijn waar de siroop van afdruipt...
Prey (VTM3 20.35u) - prequel op de Predator-films die zonder pardon op Disney+ gedropt werd. Grijp uw kans want dit is écht een goeie film. Aanrader van de week!

Vrijdag 9/2:
Erin Brockovich (VTM3 20.35u) - 'k heb hem nog altijd niet gezien...

The invisible life of Eurídice Gusmao (VRTCanvas 21.30u) - pakkende Braziliaanse film over twee zussen die door omstandigheden van elkaar gescheiden raken en heel hun leven zullen proberen om elkaar terug te vinden.

Inception (Play6 22.30u) - herhaling van zaterdag.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten