zaterdag 29 juli 2023

Kijktips week 29/7-4/8

Nu er een eind komt aan de filmprogrammatie van Cinema Canvas ('t was enkel voor juli), is het terug tijd om een streamingtip te geven: op Primevideo kan je genieten van Deadloch, een komische Australische detectiveserie.

Alle 8 afleveringen van het eerste seizoen staan er op en met een duur van een uur per aflevering ben je toch al eventjes zoet...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 29/7:
The invisible man (VTM2 20.25u) - moet juist lukken: ik koop deze film op dvd omdat ik hem nog niet gezien heb en een dikke week later spelen ze 'm op tv... Elisabeth Moss als belaagde echtgenote van de onzichtbare man.

Robin Hood (VTM 20.30u) - Ridley Scotts versie van dit heldenverhaal. Met Russell Crowe als Robin en Cate Blanchett als Marion.

The dead don't die (VTM2 22.30u) - heerlijke onzinhorrorfilm van Jim Jarmush. Te gek eigenlijk om te geloven en juist daarom moet je kijken!

Au revoir les enfants (Canvas 22.35u) - de eerste (en laatste) keer dat ik deze film zag, was tijdens de Franse les in het middelbaar. 'k Ga toch nog eens kijken.

Broer (VRT1 23.05u) - Vlaamse film over 2 broers. Met Koenen De Bouw en De Graeve.
Indian space dreams (NPO2 00.25u) - lijkt mij een hartverwarmende docu over het lanceren van de eerste Indiase satelliet, met daarnaast ook aandacht voor de sloppenwijk die naast het onderzoekscentrum ligt.

Zondag 30/7:
Gangs of New York (VTM3 20.30u) - Martin Scorseses blik op het New York van de 19e eeuw. Daniel Day-Lewis en Leo schitteren. Cameron Diaz (waar is die nu?) zit er ook in.

Achter de wolken (VRT1 20.40u) - een man en een vrouw zien elkaar na 50 jaar terug. Is de liefde er nog steeds? Met Chris Lomme en Jo De Meyere.
Three billboards outside Ebbing, Missouri (Canvas 21.35u) - laatste Cinema Canvas film van dit jaar en ze hebben er een goeie voor gekozen: Frances McDormand schittert als een moeder die gerechtigheid wil voor haar vermoorde dochter.

De helaasheid der dingen (VTM 22.15u) - geslaagde verfilming van het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. Over opgroeien in de diepste marginaliteit.

Maandag 31/7:
Zonder ouders op vakantie (VRT1 16.35u) - realityreeks: zes jongeren tussen 15 en 17 mogen samen zonder ouders op reis vertrekken. 't Zal schoon zijn...
Hannibal (Play5 20.35u) - sequel op The silence of the lambs. Anthony Hopkins is terug als Hannibal Lecter, maar 't is nu Julianne Moore die de FBI-vest van Clarice Starling aantrekt.
Your honor (VRT1 22.45u) - herhaling van deze Amerikaanse misdaadserie met Brian Cranston (nee, nog steeds niet meer dan 1.5 afleveringen van Breaking bad gezien en 't zal er bij blijven). Elke weekdag een aflevering.

Dinsdag 1/8:
Once upon a time... in Hollywood (VTM2 20.30u) - de tot nu toe laatste film van Quentin Tarantino (maar hij is aan een nieuwe bezig naar 't schijnt!). Een ode aan het Hollywood van de jaren '60.

Willem & Frieda (NPO2 23.09u) - Britse docu gepresenteerd door Stephen Fry over het homoseksuele Nederlandse verzetsduo Willem en Frieda. Ze waren zelfs in Nederland onbekend.

Woensdag 2/8:
Music and lyrics (Play7 20.35u) - leuke muzikale komedie met Hugh Grant en Drew Barrymore.
La Brea (VTM3 20.40u) - tweede seizoen van deze rotslechte reeks waar ik geen genoeg van kan krijgen. Twee afleveringen na elkaar.

Donderdag 3/8:
Astrid et Raphaëlle (VRT1 14.55u) - herhaling van het eerste seizoen van deze leuke Franse detectivereeks. Kijken!

Knokke off (VRT1 21.40u) - was al integraal te zien op VRTmax maar wordt nu aan de hele wereld getoond. Dramareeks over de schandalig rijken in Knokke, met Pommelien Thijs zoals je haar zeker niet in #likeme zag. Twee afleveringen (van 30 minuten) na elkaar.

Erin Brockovich (VTM2 23.05u) - staat nog steeds onbekeken van een vorige uitzendbeurt op mijn decoder (ik weet het...).

Vrijdag 4/8:
Star wars: episode V - the empire strikes back (VTM2 20.30u) - tweede Star Warsfilm en voor mij de beste. Introductie van master Yoda.
The lord of the rings: the two towers (Play4 20.35u) - weet je nog toen domme Amerikanen de titel van deze film wilden aanpassen omdat het hen te veel aan 9/11 deed denken? *zucht* 
Mira (VTMgold 20.35u) - verfilming van het boek van Stijn Streuvels met Willeke van Amelrooy en Jan Decleir in de hoofdrollen.

Antoinette dans les Cévennes (Canvas 21.50u) - leuke Franse film over een vrouw die haar getrouwde minnaar op vakantie volgt naar de Cevennen en met een letterlijke ezel moet zien om te gaan.

Moonstruck (VRT1 22.40u) - romantische komedie met Cher en Nicolas Cage in de hoofdrol. Cher won zowaar een Oscar hiervoor.

I know what you did last summer (VTM 23.15u) - typische nineties horrorthriller en ja, die heb ik ver allemaal in de cinema gezien toen.
Dolor y gloria (NPO2 23.40u) - Pedro Almodóvar maakte meesterwerken maar ook saaie prut. Deze film is er eentje van de laatste categorie.
Été 85 (NPO3 00.30u) - heerlijke zomerse film van François Ozon naar het boek Je moet dansen op mijn graf van Aidan Chambers.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten