dinsdag 6 juli 2021

Juni favorites

Moet ik nog zeggen wat mijn absolute favoriet van juni was?

Wie mij een beetje kent weet hier het antwoord op: de cinema's gingen terug open op 9 juni!!! Na exact 7 maanden en 17 dagen zat ik terug in een donkere zaal om te genieten van de zevende kunst.

Ik ben sinds dan al elke week naar een film op het grote doek gaan kijken. En daar was nu eens geen enkele slechte bij zie...

De oogst van juni: Drunk, Miss en The father. Elk op hun manier een dikke aanrader.

Naast al dat gejuich in de cinema, bekeek ik ook nog enkele films op mijn eigen tv-scherm. In de eerste plaats 2 animatiefilms die (de ene toch) eindelijk vrij konden bekeken worden op Disney+:

Raya and the last dragon was al een tijdje beschikbaar tegen betaling (yeah right...), maar kwam op 4 juni eindelijk open voor wie niet extra wou betalen.

En best dat ik er geen extra geld tegen gesmeten had. Ok, het is geen slechte film, maar de boodschap die ze uitdragen trekt echt op niks. Raya wordt de hele film door gewaarschuwd dat niemand te vertrouwen is, maar op het cruciale moment in de film moet ze wel haar vertrouwen geven aan iemand die dat absoluut nog niet verdiend heeft. Mindfuck iemand?

De draken in de film konden ook op niet veel krediet rekenen bij mij: waarom moesten die nu zo nodig in van die My Little Pony kleuren? Zo ben je als draak hoegenaamd niet geloofwaardig... En ik ben Awkwafina (die de stem van draak Sisu verzorgt) ook een beetje beu gehoord en gezien.

Soit, echt verveeld heb ik mij niet, maar mij wel geërgerd af en toe. Niet de beste Disneyfilm met andere woorden.

Luca viel hierna fantastisch mee. Dat Pixar een beetje boos was omdat Disney deze gratis op hun streamingdienst dropte zonder enige bioscooprelease, kan ik wel begrijpen.

Dit was nu echt een ideale zomerfilm, overgoten met een sausje van zelfontdekking en zelfaanvaarding. Zeker nog een tweede kijkbeurt waard.

En de grootste verrassing van de maand kwam van Torpedo, de Vlaamse duikbootfilm die ik destijds weigerde te gaan bekijken in de cinema. Tja, mensen hebben nu eenmaal vooroordelen...

Ook nu begon ik er met enige terughoudendheid aan, maar die verdween al snel toen bleek dat - vooral de beginscène dan - veel weg had van Inglourious basterds (maar dan van den Aldi) en ik mij naarmate de film vorderde meer en meer begon te amuseren.

Het was overduidelijk dat de cast de tijd van hun leven had tijdens het draaien en ik was oprecht blij dat ik de film gezien had toen hij gedaan was. Misschien moet ik toch af en toe die vooroordelen rond Vlaamse films laten vallen en er gewoon voor gaan...

Dit waren alle films die ik in juni zag, maar ik zat nog wel meer voor mijn tv-scherm aangezien ik er maar liefst 3 seizoenen doorgejaagd heb van Station 19, de brandweer spin-off show van Grey's anatomy.

Als ik eerlijk ben, is dit een even onnozele serie als zijn grote zus (waar ik dus niet meer naar kijk wegens geen enkel personage dat mij nog interesseert), maar blijkbaar had ik die onnozelheid net nodig in juni. Ik bekeek zowat elke avond een aflevering voor het slapen gaan. En het deed deugd.

De tweewekelijkse Cosy Reading Nights tijdens de lockdown zijn voorbij, maar ik had er toch nog twee in juni:

Op dinsdag 22 juni werd er in de bib een leesavond georganiseerd (of ik daar een hand in had? Misschien...) en hoewel er slechts 8 deelnemers waren werd het heel hard geapprecieerd door alle aanwezigen.

Yep, dat zijn mijn book light en ledbox om volk te lokken.
Ik las de hele avond in Valse getuige, genietend van een hapje en drankje dat verzorgd werd door het lokale cultuurcafé.

Op 26 juni was het dan tijd voor Summer cosy reading night, een "normale" CRN die jaarlijks wordt georganiseerd door Lauren van Lauren and the books.

Ook deze avond las ik verder in Valse getuige en wist hem bijna helemaal uit te krijgen.

Ander goed nieuws in juni: sinds 29 juni ben ik volledig gevaccineerd! Ik kreeg mijn tweede prik in de namiddag en had zelfs geen pijnlijke arm achteraf (wat ik wel had na de eerste prik). De waas in mijn hoofd de dag nadien was wel dezelfde als de eerste keer maar ook dat ging over. Nog anderhalve week en mijn leven kan weer beginnen (alsof het heeft stilgelegen...).

Rest enkel nog mijn book haul van juni:

The seven husbands of Evelyn Hugo en Lisey's verhaal zijn boeken die ik uit de bib "gered" heb. Het eerste was één van mijn favoriete boeken in 2018 en dit exemplaar heeft 1 pagina met waterschade, waardoor het werd afgevoerd. Met 1 zo'n pagina kan ik leven en na een beetje strijkwerk zie je er ver niks meer van. Lisey's story is een Stephen King boek dat ik nog niet gelezen heb en dat werd afgevoerd wegens te oud en een beetje versleten. Evelyne to the rescue en nu staat hij een beetje opgepept in mijn eigen kast. Blijkbaar is het één van Kings eigen favorieten dus ik ben zeker benieuwd.

Ter info: beide boeken werden heraangekocht door de bib, mensen moeten dus niet op hun leeshonger blijven zitten.

Valse getuige werd op de dag van verschijnen (8 juni) gekocht en heb ik dus al helemaal uitgelezen. Flink van mij. Dit exemplaar is bovendien gesigneerd, wat niet eens meer kostte dan een ongesigneerd exemplaar in de winkel.

Het kattentheater van Mensje van Keulen werd aangeschaft om mijn collectie kattenboeken aan te vullen. Altijd leuk om dan ook op de achterflap de auteur met eigen kat te zien staan.

En Max en de maximonsters is de prentenboekklassieker die je voor 2.50€ kan aanschaffen voor het project Geef een prentenboek cadeau. Zoals al gezegd bij De brief voor de koning vorige maand, leg ik een bibliotheekje aan voor mijn metekind. Lezen zal hij! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten