zondag 13 juni 2021

Kijktip: Miss

Gisteren zat ik terug in de cinema. Tja, nu de bioscopen terug open zijn, moet ik er ten volle van profiteren want je weet nooit hoe lang het deze keer gaat duren - pessimist tot in de kist.

Deze keer ging ik voor een luchtige Franse komedie in Cinema Sphinx: Miss.

En die speelt blijkbaar alleen daar in Vlaanderen.

Miss gaat over de 24-jarige Alexandre ofte Alex die al van kleins af aan er van droomt om Miss Frankrijk te worden.

Nu hij (en ja, ik gebruik hij omdat hij zich zelf zo ziet) wat ouder is, is het moment gekomen om die droom te verwezenlijken.

Met de hulp van zijn samengeraapte familie - hij woont in een groot huis met heel wat kleurrijke figuren - doet hij er alles aan om zo vrouwelijk mogelijk voor de dag te komen. Dat Alex gespeeld wordt door het engelachtige model Alexandre Wetter helpt natuurlijk ook om de illusie als vrouw te vervolmaken.

Als eerste te nemen horde moet hij Miss Île de France worden. Nadat dit lukt - niet echt een spoiler, anders was de film meteen gedaan - moet hij gaan deelnemen aan de eigenlijke wedstrijd en bij de eerste zes deelnemers zien te eindigen om nog kans te maken op het kroontje.

Wat volgt is een hilarische compilatie van opdrachten en videoshoots die de kandidates moeten doorstaan vooraleer ze kunnen deelnemen aan de grote finale die op tv te zien zal zijn. Natuurlijk zijn er enkele strubbelingen (iemand van 1.80m met schoenmaat 42 vindt niet altijd meteen gepaste schoenen, de andere kandidates zijn van het bitchy type etc...) maar die weet Alex allemaal te overwinnen.

Miss zit met andere woorden wel boordevol clichés, maar ik kon daar mee leven. Het enige waar ik écht een probleem mee had was de finale van de tv-show. Die hadden ze anders kunnen aanpakken in mijn ogen, maar we moesten het er maar mee doen.

Als extraatje viel nog de elektriciteit uit in de zaal op het moment dat de tweede naam op de eindaftiteling verscheen, eigenlijk net op tijd dus. Nog nooit in zo'n donkere zaal gezeten als toen... Na het naar buiten stommelen bleek dat het dus enkel in die zaal was want het licht in de gang brandde wel. Weer een ervaring rijker.

Miss deed uiteindelijk wat de film beloofde: een lichtvoetige komedie zijn die de clichés niet schuwde en waar je met een goed gevoel buiten komt. Toch een aanrader dus.

En dit is al de tweede film met een Belgische connectie want ook in Drunk zat een kleine verwijzing naar ons land. In Miss gaan de misskandidates namelijk niet naar een exotisch eiland om zich voor te bereiden op de finale, maar belanden ze tot hun afgrijzen aan de Belgische kust om fotoshoots e.d. te doen. Hilariteit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten