zaterdag 9 januari 2021

December favorites

Zoals in zowat heel de rest van 2020 viel er in december niet veel te beleven, buiten wat ik de afgelopen maanden al met veel vuur gedaan had, zijnde lezen en film kijken...

In de laatste week van het jaar joeg ik er maar liefst 20 films door, waardoor mijn totaal van in december geziene films op 25 komt. Waanzin.

Grootste uitschieter hiervan en favoriet van december wordt Wonder Woman 1984.

En dan niet omdat ik het zo'n goeie film vond, maar omdat ik er op de allerlaatste dag van het jaar in slaagde om hem tóch te zien terwijl die hier nergens ten lande online wordt aangeboden. Best een prestatie van mezelf vind ik en het was ook de film waar ik al het langst naar uitgekeken had het afgelopen jaar. Dat hij dan wat tegenviel was te verwachten...

Mijn bespreking van de film vind je helemaal onderaan dit lange blogbericht.

Andere uitschieters op filmvlak waren Mulan, die ik eigenlijk best te pruimen vond eens ik afstapte van het idee dat het hetzelfde ging zijn als de tekenfilm.

En het trio films dat ik zag op zondag 27 december: I am not your negro, Tracks en Soul.

Mijn korte bespreking van deze films kan je hier lezen onder het titeltje Around the world.

Qua series kan ik kort zijn: ik zag weliswaar The queen's gambit op Netflix, maar die serie gaat niet eens mijn jaaroverzicht halen vrees ik (het was ok, maar niet meer dan dat in mijn ogen).

Waar ik mij in de laatste weken van het jaar helemaal onledig mee heb gehouden, is het bingewatchen van 5 seizoenen van Murdoch mysteries. Ik zat al halverwege seizoen 3 eind november, maar ik ging in december door tot de eerste 5 afleveringen van het 8ste seizoen, want die had ik nog niet op één gezien.

Helemaal bijgekeken nam ik mij voor om nu gewoon terug de afleveringen op tv te gaan volgen als ze ooit worden uitgezonden, maar één had mij precies gehoord en startte op 30 december met het 10de seizoen. Kon ik meteen verder kijken...

Verder werd er gejuicht toen bleek dat de finale van De slimste mens ter wereld door 3 vrouwen werd gespeeld en nog eens toen bleek dat Ella Leyers niet de winnaar werd. Schoon dinges.

Catherine Van Eylen werd de verdienstelijke winnares.
Zelf deed ik ook mee aan een quiz, net als de vorige maanden natuurlijk online: op 11 december werd De quizantainequiz georganiseerd op het online platform van quizarchief.be.

Jammer genoeg beviel deze quiz ons wat minder doordat er zoveel tijd tussen de rondes zat dat je bijna een heel feestmaal kon bereiden in de wachttijd...We behaalden uiteindelijk de 51ste plaats op 132 ploegen, wat verdienstelijk is, maar we verveelden ons wel ongeveer 50% van de tijd...

Lauren van Lauren and the books organiseerde dan weer de Christmas cosy reading night op 18 december en ik deed gezwind mee. Ik begon die avond te lezen in De avond is ongemak en raakte halverwege het boek. De gezelligheid werd wel anders aangepakt dan anders: in plaats van het Netflixhaardvuur aan te steken, ging ik voor een ASMR-video op youtube waarin de geluiden van een gezellig ouderwetse bibliotheek worden afgespeeld, vergezeld van heerlijke regen- en stormgeluiden.

Ik ga dat nog doen, dit is de ideale sfeer om bij te lezen.

Laatste favoriet is dat op 8 december eindelijk de lift gemaakt was in ons gebouw. We hebben ver een maand zonder lift gezeten waardoor ik niet eens mijn kot uit kon...

En dan is er nog mijn book haul, maar die was heel beperkt:

Ik kocht de twee albums van De Beestenburcht die tot nu toe verschenen zijn. Magistrale strips die zeker hoog zullen eindigen in mijn jaaroverzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten