donderdag 20 augustus 2020

Kijktip: The dark tower

Na het uitlezen van De scherpschutter zette ik er mij eens goed voor om op Netflix The dark tower te bekijken, de verguisde film van een aantal jaren geleden die zich op de volledige serie baseert.
Verguisd? Jawel, want fans waren gewoon razend eens ze de film hadden kunnen bekijken.

Idris Elba speelt Roland Deschain, de scherpschutter uit de boekenreeks, maar de focus in de film ligt helemaal op Jake, de jongen die hij in het eerste boek ontmoet en die daarna geen grote rol meer speelt blijkbaar.

Ook ik vond dit een rare keuze, waardoor de film eerder een tiener SF-ding werd dan wat anders. Ik moest zelfs meermaals aan The neverending story denken (favoriete film uit mijn kindertijd), zij het dan donkerder en voor een wat ouder publiek. Dat gastje leek zelfs op Bastian uit die film.

Aangezien ik enkel De scherpschutter heb gelezen, bekeek ik de film als iets dat op zichzelf stond. Als je het op die manier doet, is het best een aangenaam filmpje te noemen. Dertien in een dozijn tienerfantasy, dat wel, maar dan van de betere soort (eerder The hunger games dan The mazerunner want die laatste was boring as hell). De kleine verwijzingen naar Kings andere boeken die in de film zitten, zijn daarnaast leuke extraatjes.

Maar ik kan mij wel inbeelden dat fans van de boekenreeks hier hun haren zagen rechtkomen. We krijgen hier enkel Jake en Roland te zien die eigenlijk vluchten voor de man in het zwart (Matthew McConaughey) in plaats van naar hem op zoek te gaan en ik weet niet hoe de boekenreeks eindigt, maar dit einde laat nog heel wat ruimte voor sequels. Die er niet gaan komen.

Al bij al geen slechte filmervaring voor mij, maar misschien verandert mijn hele gevoel eens ik de rest van de boeken gelezen heb...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten