zondag 4 november 2018

Autumn cosy reading night


Vrijdag was het weer zo ver: Lauren van Lauren and the books "organiseerde" haar zoveelste cosy reading night, deze keer de herfstversie.

Aan de zomerversie kon ik niet deelnemen, die was in de namiddag op een donderdag in augustus en hoewel ik toen verlof had, zat ik die dag in Ikea. Waar ik mijn leeszetel kocht.

En die leeszetel werd vrijdag de hele avond gebruikt:

Ik weet nog steeds niet waarom ik zo lang gewacht heb om deze zetel aan te schaffen, hij zit gewoon perfect om te lezen. Genoeg steun aan de armen, je kan je hoofd eventjes laten rusten op de rug als dat nodig is en 't is gewoon een aanwinst in mijn living.

Daarnaast werd ook het Netflix haardvuur aangezet, voor nog meer gezelligheid. Ik koos voor de "Birchwood edition".

Het doet toch iets, dat knappen van hout en het stille geraas van vlammen als je zit te lezen. Het was ook een handig hulpmiddel: de "uitzending" duurt een uur en na drie keer afspelen zit de cosy reading night er op, moet je geen klok in het oog gaan houden... Bijkomend pluspunt: het wordt niet zo verdomd heet met Netflix als met een echt haardvuur.

Wat werd er gelezen?
Het volgende:

Ik begon de avond met mijn dagelijkse portie uit The master and Margarita. Dit boek wil ik gelezen hebben tegen eind november omdat ik dan naar een theatervoorstelling ga gebaseerd hierop. Met een hoofdstuk per dag ga ik er geraken. Maar het beviel mij zo hard dat ik er twee na elkaar gelezen heb.

Daarna begon ik aan het boek dat we lezen voor de volgende bijeenkomst van de leesgroep: Notendop van Ian McEwan. Dit boekje van 190 bladzijden is wel een specialleke: de verteller van het boek is een ongeboren baby die alles buiten de baarmoeder heel grondig bestudeert. Zo zijn zijn ouders uit elkaar en wil zijn moeder zijn vader vermoorden. Het eerste hoofdstuk ging wat moeizaam en ik had écht geen zin meer om verder te lezen als het zo ingewikkeld ging blijven, maar gelukkig werd het daarna wat leesbaarder en ik eindigde de avond op pagina 100. Mooie vooruitgang.

Maar een cosy reading night is niet compleet zonder wat snacks:

Altijd paraat als er eten in de buurt is...
De meeste mensen gaan bij zo'n leesavondje voor een warme drank maar aangezien dat niet echt mijn ding is, werd het cider. Ik vond in mijn koelkast nog een Apple bandit met perensmaak en ja, het was lekker.

Wat knabbelen betreft, daar ging ik voor een full on tapasbordje. Beetje vis, beetje vlees, beetje kaas en olijfjes en ook wat fruit. Na drie uur was dit allemaal verorberd en kon ik mijn cosy reading night met een tevreden gevoel afsluiten.

De volgende wordt een kersteditie, iets om naar uit te kijken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten