zaterdag 24 november 2018

Kijktips week 24/11-30/11


Er kwam goed nieuws uit de Canvashoek deze week: vanaf 25 december gaan ze daar de verfilming van Elena Ferrantes Napolitaanse romans uitzenden.


Voor wie is dit goed nieuws? Voor mensen die geen Play van Telenet hebben, want daar kan je dat nu al bekijken. De afleveringen worden trouwens vanaf dinsdag ook op de RAI uitgezonden, maar ik kan geen Italiaans...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 24/11:
The hunger games: mocking jay - part 2 (VTM 20.30u) - tweede deel van de laatste film van The hunger games. Net als de boeken werden ze steeds slechter.
Cardinal (Canvas 20.35u) - tweede seizoen van deze Canadese reeks. Ik keek niet eens naar de eerste...
The godfather II (CAZ 20.40u) - wordt door velen beschouwd als een nog betere film dan de eerste. En heb ik nog niet gezien.

Little Buddha (één 21.10u) - een Amerikaantje maakt kans om de nieuwe Dalai lama te worden, ondertussen krijgen we ook het verhaal van Boeddha te zien, gespeeld door Keanu Reeves.
Coming to America (VTM 23.00u) - flinterdun verhaaltje van een Afrikaanse prins (Eddie Murphy) die in New York terechtkomt.

Maandag 26/11:
Kill Bill vol. 1 (Q2 20.35u) - het is weer Kill Bill tijd! Het eerste deel blijft toch het beste...

The princess diaries (Vitaya 20.35u) - guilty pleasure film. Maar wat wil je? 't Is met Julie Andrews als the queen of Genovia!


Scream (Zes 20.35u) - iconische nineties horrorfilm. Kijken!

Woensdag 28/11:
The broken circle breakdown (Vitaya 20.35u) - Felix Van Groeningen in de cinema momenteel met Beautiful boy. Dit is er eentje van vroeger. En zeker de moeite waard!

Me and Earl and the dying girl (CAZ 20.40u) - tieners met kanker, er worden wel meer zo'n films gemaakt. Deze schijnt wel goed te zijn.

Donderdag 29/11:
Hellboy (Q2 20.35u) - comicbookverfilming. Een van de betere zelfs.

The lake house (Vijf 20.35u) - Ja, 't is een remake en ja, met de obligatoire Keanu Reeves, maar ik vind dit een best te pruimen film.
The net (Vitaya 20.35u) - nog eens Sandra Bullock (naast The lake house), nu in een cyberthriller die de dag van vandaag hopeloos achterhaald is.

Vrijdag 30/11:
Belgica (Q2 20.35u) - nog Felix Van Groeningen op onze tv, deze keer het gefictionaliseerde verhaal van de Charlatan in Gent. Ik heb die film na een uur afgezet, ik kon het niet meer aan.
Le ciel flamand (Canvas 21.20u) - won wat Ensors en ook iets in het buitenland. Vlaamse film met Wim Willaert en volgens de kleine in de film stinkt hij.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten