woensdag 11 oktober 2017

September favorites


Ik denk altijd dat ik geen klop uitvreet, maar als ik aan mijn favorietenberichten begin, komt er altijd wel het een en ander uit de bus.

In september ging ik na drie weken vakantie terug aan het werk en dat was helemaal geen favoriet, maar moet hier wel vernoemd worden, vind ik. Hierdoor kwamen uitstapjes e.d. namelijk wat minder voor, maar ik slaagde er toch in om 2 keer een bezoekje aan een cinemazaal te brengen:

Twee maal een literaire verfilming en twee maal hard naar uitgekeken.
My cousin Rachel werd hier al besproken, maar It kreeg nog niet mijn kritische blik.

It is natuurlijk de verfilming van het beroemde (meester)werk van Stephen King en dat moest ik zien, dat kon niet anders. Met enige terughoudendheid weliswaar, want Kingverfilmingen hebben een beetje de reputatie van ofwel heel goed ofwel rotslecht te zijn. De vraag was maar wat het hier zou geven...

Om maar al meteen iedereen gerust te stellen: het is een geslaagde verfilming geworden, Pennywise the dancing clown is creepy genoeg om in je stoel weg te duiken en alle kindacteurs (ja, allemaal!) zijn perfect gecast, er is er echt geen enkele die op de zenuwen werkt. Maar er werd slechts de helft van het boek aangepakt in deze film, wat blijkt door het lijntje "Chapter one" op het einde. Er is namelijk in het boek ook nog een gedeelte dat zich 27 jaar later afspeelt, wanneer de kinderen volwassen zijn - en dat wordt met zekerheid Chapter two. Iets om naar uit te kijken.

Veel over de plot ga ik niet vertellen, want wie het boek niet gelezen heeft, moet dat dringend doen en als je toch zonder voorbereiding wil gaan, is het op eigen risico. Nem.



Er werd ook wat gequizd in september:

De tweede algemene kenniskwis was een wel heel pittige quiz, maar dat mag ook eens. We behaalden in elk geval een mooi resultaat, verdiend 7de op 38 ploegen. Vooral in de muziekronde verbaasden we onszelf: toch nog 13/20 scoren en dat voor absolute muzieknullen.

Op de 4de tis gebeurd quiz werden we welverdiend eerste, we gaan daar nog meedoen.

Op tv viel er ook nog iets interessants te beleven: op BBC1 werd de verfilming van de eerste twee boeken uit de Cormoran Strike serie vertoond, boeken geschreven door Robert Galbraith (ofte J.K. Rowling). Ik bekeek al de driedelige verfilming van het eerste boek, The cuckoo's calling, het tweede boek, The silkworm, in twee delen staat nog op mijn decoder te wachten...



Ik zag ook Lieven Scheire live aan het werk met een voordracht over DNA en de razendsnelle evolutie in genetica, een avond waar ik het een en ander geleerd heb en dat met humor er bij!

En natuurlijk is er ook een (kleine) book haul, 't zou anders geen favorietenbericht zijn:

Na het lezen van My cousin Rachel had ik zin in meer Daphne du Maurier, dus schafte ik mij twee verhalenbundels van haar hand aan.

Vooral The birds spreekt mij enorm aan, het verhaal schijnt helemaal anders te zijn dan de film van Hitchcock en juist daarom intrigeert het.

En een nieuw boek van de hand van Veronique Puts over haar katten Pernod en Cootje kon ik ook niet laten liggen... Het is al het vierde boek met collums over haar ondeugende katten, altijd leuk om te lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten