zaterdag 2 september 2023

Kijktips week 2/9-8/9

De komende weken worden terug druk in tv-land, ik zal niet weten naar wat eerst te kijken... 

Maar toch nog even een streamingtip: de eerste 3 afleveringen van het tweede seizoen van The Wheel of Time staan sinds gisteren op Primevideo!

Na het herbekijken van de laatste aflevering van het eerste seizoen gisteren heb ik er meteen nog anderhalve aflevering van de nieuwe aan vastgeplakt. De rest is voor vandaag. En daarna vergeet ik gewoon dat er elke vrijdag een nieuwe aflevering is... Dat wordt dan bingen in november of zo.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 2/9:
Boomer (VRT1 20.20u) - komische serie om het gat van F.C de Kampioenen op te vangen. Stond al een tijdje op Streamz (niet gezien dus) en kreeg echt heel vernietigende kritieken.
Rookie (VTM 20.25u) - Vlaamse film waarin Veerle Baetens en Matteo Simoni twee marginalen spelen (what's new?) - en een echt slechte film.
Star Wars: episode XI - the rise of Skywalker (VTM2 20.25u) - voorlopig laatste film in het Star Wars universum. Ik weet zelfs al niet meer wat ik daar juist gezien heb...
The capture (Canvas 20.40u) - nieuwe Britse thrillerserie. Twee afleveringen na elkaar.
Nonkels (Play4 21.10u) - herhaling van het eerste seizoen van deze echt geestige Vlaamse komische reeks. Stond bij mijn tv-favorieten van vorig jaar.

Callboys (Play4 21.50u) - herhaling ven het eerste seizoen van deze grappige Vlaamse reeks.
Druk (NPO3 21.55u) - Oscar voor beste internationale film in 2021 - dubbel en dik verdiend. Mads Mikkelsen is fenomenaal als een leraar die juist een beetje te veel drinkt om voor de klas te kunnen staan.

Happy Death Day 2U (VTM3 22.35u) - de eerste film vond ik hoogst vermakelijk. Deze was nog ok, maar niet echt nodig.
Vele hemels boven de zevende (VRT1 23.30u) - verfilming van het boek van Griet Op de Beeck, heb ik na een kwartier afgezet door de vreselijke stem van de hoofdactrice (stemmen zijn dealbreakers voor mij).
Summer of soul (Canvas 23.40u) - muziekdocu die een Oscar won. Ik vond het retesaai, maar 't is dan ook muziek. Het historische aspect sprak mij eigenlijk meer aan.

Zondag 3/9:
Klopjacht (Play4 20.00u) - derde seizoen al van dit realityspel. Wie kijkt hier eigenlijk naar???
Ik heb het u letterlijk juist gezegd (VRT1 20.05u) - nieuwe quiz met Philippe Geubels als presentator waarin alle antwoorden op de vragen tijdens de uitzending al gegeven werden.
Red Sandra (VTM 20.35u) - film van Jan Verheyen en Lien Willaert, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik wil dit wel proberen.

De twaalf (VRT1 21.05u) - tweede seizoen van deze dramaserie, nu met een nieuwe rechtszaak en andere acteurs. Ik ben meer dan benieuwd.

Maandag 4/9:
Thuis (VRT1 20.20u) - voor wie het interesseert: deze dagelijkse soap is terug met een nieuw seizoen.
Interview met de geschiedenis: het Belgische koningshuis (VRT1 20.45u) - Arnout Hauben interviewt alle Belgische koningen - die natuurlijk door acteurs gespeeld worden. Wil ik wel een kans geven.

Blind getrouwd (VTM 20.35u) - achtste jaargang al van dit programma waarin onbekenden met elkaar trouwen. Mijn interesse hiervoor daalt elk jaar.

Four weddings and a funeral (Play5 20.35u) - heerlijke nineties romantische komedie met Hugh Grant.

Celebrity Masterchef (Play4 21.00u) - culinaire wedstrijd met "BV's". Ik kijk wel graag naar zo'n programma's maar verwacht het ergste... Ook een aflevering op woensdag.

Amai zeg wauw! (VRT1 21.35u) - dagelijkse laatavondshow met Otto-Jan Ham als presentator. Zal heel hard van de centrale gasten afhangen...

Dat eet dan gelukkig zijn (VTM 22.10u) - upgrade voor Bockie de Repper want hij mag nu op het hoofdkanaal van VTM bij mensen thuis op bezoek om te gaan eten.

Matroesjka's (VTM2 22.25u) - herhaling van het eerste seizoen van deze superieure Vlaamse reeks.

Dinsdag 5/9:
Dank u, Dany (VTM 20.35u) - special over Dany Verstraeten die met pensioen gaat.
Terminator 3: rise of the machines (VTM4 20.35u) - deze wordt niet veel op tv getoond, kijken dus!

Godvergeten (VRT Canvas 21.20u) - docureeks over het kindermisbruik in de Belgische katholieke kerk.

Met de Joris (VTM 21.50u) - docu over zanger Metejoor aka Joris Van Rossem. Who cares?

Woensdag 6/9:
Het jachtseizoen (VTM 20.35u) - tweede seizoen van deze VTM-versie van Klopjacht, hier is het met "BV's". Nogmaals: wie kijkt hier naar???
Little fires everywhere (Play5 20.35u) - dramaserie naar het boek van Celeste Ng. Twee afleveringen na elkaar.

De club (VRT1 20.50u) - nieuwe fictiereeks over 3 koppels die elkaar leren kennen in een fertiliteitskliniek. Ik ga niet naar dit kwekerstranendal kijken.
De tattoo shop (Canvas 21.20u) - Tijs Vanneste tatoeëert en interviewt tegelijkertijd degene in zijn stoel. Ongetwijfeld diepmenselijke verhalen.
Rogue heroes (VRT Canvas 22.00u) - hooggewaardeerde Britse fictieserie over Britse officieren tijdens WOII. Interesseert mij eigenlijk niet.
Rocks (VRT Canvas 23.00u) - sociaal drama over een tienermeisje in Londen wiens moeder ineens vertrekt waardoor ze er alleen voor komt te staan met haar kleine broertje en de steun die ze bij haar vriendinnen vindt. Pakkende film.

Donderdag 7/9:
De jaren 90 voor tieners (VRT1 20.45u) - Steven Van Herreweghe is terug om hedendaagse tieners te verstommen, nu met dingen uit de jaren '90.

Extreme makeover Vlaanderen (Play4 21.00u) - James Cooke is terug om mensen hun huis te slopen. Was al niet interessant de eerste keer.
The road (VTM3 23.00u) - post-apocalyptische film met Viggo Mortensen en Kodi Smit-McPhee als zijn jengelende zoon. Voor de rest serieus de moeite.

Vrijdag 8/9:
Make up your mind (VTM 20.35u) - eenmalige show waarin 5 BV's zich laten omschminken tot drag queens en wij moeten raden wie het zijn. Beetje The masked singer dus...

Harry Potter and the goblet of fire (Play4 20.35u) - vierde HP-film.
The box (VTM4 20.35u) - Cameron Diaz en James Marsden krijgen een doos met een knop. Als ze die indrukken, krijgen ze 1 miljoen dollar maar sterft er ook iemand. Wat zou jij doen?

SM-rechter (VTM Gold 20.35u) - Vlaamse film gebaseerd op waargebeurde feiten. Nog niet gezien maar ook geen zin in.
Jordy doet Ibiza (VTM 22.15u) - "komische" show rond het hyperirritante typetje van Jonas Van Geel. Werd ook al afgekraakt in de pers.
Worth (VRT Canvas 22.55u) - biografisch drama over de advocaat die moest berekenen hoeveel de mensenlevens die bij 9/11 omkwamen, waard waren om hun nabestaanden te compenseren. Zonder twijfel tragisch tot en met.

Cold war (NPO2 00.19u) - Pools zwart/wit drama dat het tot op de Oscars wist te schoppen. Zelf vond ik het een van de saaiste films die ik al gezien heb...

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten