vrijdag 29 september 2023

Kijktips week 30/9-6/10

Netflix dropte de afgelopen dagen wat cadeautjes op hun streamer onder de vorm van kortfilms, gedraaid door Wes Anderson en gebaseerd op verhalen van Roald Dahl, te beginnen met The wonderful story of Henry Sugar.

Visueel natuurlijk compleet in orde en in Andersons signatuurstijl met een Benedict Cumberbatch in goede vorm (altijd he). Maar ik bleef precies wel wat op mijn honger zitten.

The swan en The rat catcher staan er ook al op, Poison is voor morgen (zaterdag). Ik ben alvast benieuwd.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 30/9:
Heel Holland bakt kids (NPO3 19.21u) - nieuw seizoen van deze bakwedstrijd met nog steeds de meest foute naam ooit.
The hitman's wife's bodyguard (VTM2 20.25u) - actiekomedie met Ryan Reynolds - de juiste Ryan - vervolg op The hitman's bodyguard. Zal wel slecht zijn.
Don't leave me (VRT Canvas 20.40u) - Italiaanse misdaadserie (Non mi lasciare). Twee afleveringen na elkaar.
Cocktail (VTM2 22.35u) - eighties romantische komedie waarin Tom Cruise met drank mag goochelen.
Underwater (VTM3 22.45u) - SF-thriller. In se een kopie van Aliens maar dan onder water en met Kristen Stewart in de hoofdrol. Vond ik nog niet eens half zo slecht.

Zondag 1/10:
Inception (Play6 10.05u) - herhaling van vorige week, mindfuck van Christopher Nolan.
Babylon Berlin (ARD 20.15u) - jubelt en juicht (ikke toch) want het vierde seizoen van Babylon Berlin wordt uitgezonden op tv!! Maar liefst vier afleveringen op zaterdag en vier dagen afleveringen na elkaar. Ik weet al wat gedaan volgende week.

V for vendetta (Play6 20.25u) - meer dan geslaagde comicbookverfilming.

Maandag 2/10:
Murdoch mysteries (BBC First 20.00u) - voor wie deze zender kan pakken (ik niet) en Murdoch mysteries eens vanaf aflevering 1 wil zien: grijp jouw kans! Je zal wel elke weekdag moeten kijken.

My super ex-girlfriend (Play5 20.35u) - leuke superheldenfilm van voor de Marvel/DC-overvloed. Uma Thurman is een jaloers ex-lief met superkrachten. Kan niet goed aflopen...
Prometheus (VTM3 20.35u) - prequel op de Alienfilms en ik vond die nog leuk - hoewel ik mij ook serieus zitten ergeren heb.

Dinsdag 3/10:
Murdoch mysteries (VRT1 15.40u) - herhaling van het 12e seizoen dat nog maar pas in januari dit jaar werd uitgezonden. Ik wil seizoen 13!
Het dorp achter de muur (VRT Canvas 21.20u) - docureeks over de omstandigheden in de Brusselse gevangenissen. Weer iets om niet vrolijk van te worden.

Woensdag 4/10:
Grey's anatomy (Play5 20.35u) - twintigste seizoen alweer van deze ziekenhuisreeks waar ik al jaren niet meer naar kijk. Twee afleveringen na elkaar.
Geld gezocht (VRT1 20.45u) - human interestreeks waarin Kamal Kharmach en Kristel Verbeke in de boekhouding van gezinnen duiken die niet lijken rond te komen met hun loon. 
Woman at war (VRT Canvas 00.40u) - leuke IJslandse film over een muzieklerares die in den duik ook milieuactiviste is. Toch verschillende keren gelachen.

Vrijdag 6/10:
Harry Potter and the deathly hallows: part 2 (Play4 20.00u) - achtste en laatste HP-film. We zijn er weer van af.
Our friend (VRT Canvas 21.30u) - ik weet niet goed wat ze bij Canvas van plan zijn maar 4 films na elkaar? Yes please! Deze gaat over een koppel waarbij zij terminaal is en hun beste vriend komt inwonen om hen te helpen.

The good doctor (VTM 22.35u) - zesde seizoen alweer van deze veelgeprezen dokterserie waar ik nog geen enkele volledige aflevering van gezien heb.
Gräns (NPO3 22.50u) - dit vond ik een hilarische film. Gebaseerd op Scandinavische folklore is dit mijn aanrader van de week!

The French dispatch (VRT Canvas 23.30u) - tweede film van de avond. En ik had het in de inleiding nog over Wes Anderson. Zijn voorlaatste speelfilm, eigenlijk een verzameling kortfilms in een raamvertelling. Het ene verhaal is al boeiender dan het andere.

Shoplifters (NPO2 00.21u) - vorige week nog op Canvas te zien, een weekje later op NPO. Blijft een aanrader.

Les misérables (VRT Canvas 01.15u) - derde van de avond en nee, niet de musical of de verfilming van het boek van Victor Hugo, maar gaat over rellen in Parijs. Kreeg wat prijzen.

You were never really here (VRT Canvas 02.55u) - vierde film van de avond waarin Joaquin Phoenix als getraumatiseerde oorlogsveteraan vermiste meisjes opspoort om centjes te verdienen.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten