zaterdag 9 september 2023

Kijktips week 9/9-15/9

De afgelopen week heb ik naar zowat alles wat nieuw was gekeken op tv. En er werd gehakt in het aanbod...

Blijvers (voorlopig): De twaalf, Celebrity Masterchef, Godvergeten en De jaren 90 voor tieners.

Dingen die ik ga bekijken als er niks anders is: De tattooshop, Amai zeg wauw!, Interview met de geschiedenis: het Belgische koningshuis, Blind getrouwd.

De "ga ik nooit meer naar kijken" categorie: Boomer, Ik heb het u letterlijk juist gezegd, Make up your mind, Dat eet dan gelukkig zijn.

En aan De club begin ik zelfs niet...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 9/9:
Pitch perfect 3 (VTM2 20.25u) - derde film in de reeks en echt slecht te noemen.
The king's man (VTM 20.30u) - prequel bij de twee Kingsman films. Boertige onderbroekenlol maar af en toe wel vermakelijk.
Riders of justice (NPO3 22.00u) - gevierde film van de Deense regisseur Anders Thomas Jensen met - natuurlijk - Mads Mikkelsen in de hoofdrol. Nog niet gezien omdat hij op Prime zit en dan vergeet ik dat.

2012 (VTM2 22.10u) - oh, die glorieuze periode dat we dachten dat de wereld in 2012 ging vergaan! En ze moesten daar een film over maken natuurlijk. Best entertainend.
Cruise control (VTM 22.55u) - Vlaamse film die compleet afgebroken werd bij de release. Ik ga hier dus niet naar kijken.

Zondag 10/9:
Inglourious basterds (VTM3 20.30u) - ik blijf er bij: dit is gewoon Tarantino's meesterwerk (maar niet mijn favoriete film van hem).

Exit (VRT Canvas 22.10u) - derde seizoen al van deze Noorse dramaserie. Ik heb er nog niets van gezien. Twee afleveringen na elkaar.

Maandag 11/9:
The man in the iron mask (Play5 20.35u) - Leo als Lodewijk XIV en zijn tweelingbroer die opgesloten zit in een donkere kerker. 't Is ook met de drie musketiers.

Dinsdag 12/9:
Oogappels (Play5 20.35u) - Nederlandse dramaserie over een aantal gezinnen, begint op woensdag op NPO1 aan zijn 5e seizoen. Brak daar wat potten, 'k weet niet wat dit hier gaat brengen. Twee afleveringen van een half uur na elkaar.
Afterglow (NPO3 22.05u) - Noorse tragikomische reeks over een vrouw die net voor haar 40e verjaardag te horen krijgt dat ze kanker heeft. Zo'n miserie wil ik wel zien.

Flashdance (VTM3 22.40u) - deze film is zooooo fout als je met de ogen van nu kijkt, maar *spoiler* ik vind hem eigenlijk heel leuk...

Woensdag 13/9:
Catch me if you can (VTM3 22.30u) - op ware gebeurtenissen gebaseerde film waarin Tom Hanks de nogal arrogante Leo moet zien te klissen.

Cairo 678 (VRT Canvas 23.05u) - Egyptische film over hoe het daar met de vrouwenrechten gesteld is. Niet al te best kan je wel denken.

Vrijdag 15/9:
The voice kids (VTM 20.35u) - eindelijk is dit terug. Ik verheug mij al op de kindertraantjes bij de blind auditions, verder in de "wedstrijd" kijk ik niet want dan is de lol er af.

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Play4 20.35u) - vijfde HP-film.
The hateful eight (Play6 20.35u) - niet de beste Tarantino, maar heeft wel alles wat zijn films zo boeiend maakt. De setting in de sneeuw is momenteel ook welgekomen met deze helse temperaturen.
L'aile ou la cuisse (VTM4 20.35u) - klassieke komedie met Louis de Funès.
The Peanut Butter Falcon (VRT Canvas 22.45u) - ongetwijfeld hartverwarmende film waarin Shia LaBeouf met een jongen met het Downsyndroom een reis onderneemt. Staat op Prime en heb ik dus nog niet gezien.

The kindergarten teacher (NPO3 22.50u) - een Netflixfilm uit 2018 die niet op de streamer te vinden is... 't Is nochtans een goeie met een meer dan degelijke Maggie Gyllenhaal in de hoofdrol.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten