zaterdag 16 september 2023

Kijktips week 16/9-22/9

Afgelopen week werd Liebes Kind (ook terug te vinden als Dear child) op Netflix gelost, een zesdelige miniserie die ik op drie dagen uitgekeken heb.

Een vrouw zit met twee kinderen gevangen en dat blijkbaar al een hele tijd (deed me al meteen aan Room denken, zowel het boek als de verfilming). Ze weet met het dochtertje te ontsnappen en dan val je van de ene plotwending in de andere twist...

Toch wel een van de betere dingen die je op Netflix kan vinden, dus: kijken!

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 16/9:
Flashdance (VTM3 18.55u) - herhaling van vorige week maar ik blijf er bij: hoe fout deze film ook is, ik vond hem stiekem leuk.
Cosmic sin (Play6 20.20u) - SF-film met Bruce Willis (die toen al aan afasie leed) die compleet maar echt compleet werd afgebroken bij release. Kijken op eigen risico dus.
Wanted (VTM2 23.00u) - compleet ongeloofwaardige actiefilm (kogels die om hoeken heen kunnen schieten??), maar 't is met Angelina Jolie dus mensen zullen wel kijken.
Back to the future II (VTM 23.10u) - 2015 ligt al bijna 10 jaar in ons verleden maar Marty McFly zapt ernaartoe als zijn toekomst. Ver niks klopt met de werkelijkheid, maar het blijft wel een leuke film.

Zondag 17/9:
De verraders (VTM 19.55u) - nieuw seizoen van dit psychologische spel met tweederangsBV's. Ik heb vorig jaar ook niet gekeken.
Fight club (Play6 20.25u) - You do not talk about fight club.

The legend of Zorro (VTM3 20.30u) - Antonio Banderas als Zorro en Catherine Zeta-Jones om hem wat weerwerk te geven. Zalig.
De verraders: de ronde tafel (VTM 21.25u) - showtje waarin dieper wordt in gegaan op de afgelopen aflevering van De verraders.

Maandag 18/9:
De tafel van Gert (Play4 20.00u) - deze dagelijkse talkshow is terug, nu met de naam van de host in de titel. 'k Ga nog steeds niet kijken.
While you were sleeping (Play5 20.35u) - nineties romantische komedie waarin Sandra Bullock de familie van een comateuze man in het ootje neemt.

Dinsdag 19/9:
Camping Coppens: home Sweden home (VTM 20.35u) - derde seizoen al van de belevenissen van Staf Coppens en zijn gezin op hun camping in Zweden.
Underworld: blood wars (VTM4 20.35u) - vijfde Underworldfilm, de vierde met Kate Beckinsale als vampier Selene. Als je de vorige films niet gezien hebt, versta je hier niks van...

Woensdag 20/9:
Yellowstone (VTM3 20.35u) - eerste seizoen van deze hedendaagse westernserie met Kevin Costner die dit jaar zijn vijfde en laatste seizoen had in de VS. Het eerste seizoen werd matig onthaald, maar de volgende kregen schitterende kritieken. Ik wil dit wel eens proberen. Twee afleveringen na elkaar.

I, Tonya (VRT Canvas 23.00u) - Margot Robbie kreeg een Oscarnominatie (verdiend, maar de prijs ging toen even verdiend naar Frances McDormand) voor haar portret van Tonya Harding. Aanrader van de week!

Donderdag 21/9:
Ocean's 8 (Play5 21.00u) - werd lauw onthaald, maar deze all female versie kon wel op mijn goedkeuring rekenen!

Vrijdag 22/9:
Harry Potter and the half-blood prince (Play4 20.35u) - zesde HP-film.
Justice league (Play6 20.35u) - DC's poging tot een ensemblefilm die totaal de mist in ging. Echt, mijd dit onding, zelfs al doet Wonder Woman er in mee.
Murder in Provence (VRT1 20.45u) - nieuwe Britse misdaadserie die zich, surprise surprise, in de Provence afspeelt. Iedereen spreekt daar dus Engels (zucht).
The mummy (VTM2 22.50u) - heerlijke avonturenfilm met Brendan Fraser en Rachel Weisz. Kijken!

J'accuse (VRT canvas 23.10u) - bekroonde film van Roman Polanski over de Dreyfusaffaire in Frankrijk. Je zou de artiest van de man moeten kunnen onderscheiden, maar bij deze recente film heb ik toch wat reserves...

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten