vrijdag 22 september 2023

Kijktips week 23/9-29/9

Meer dan een tip op Netflix: Tár staat sinds een kleine week op de streamer te blinken!!!

Toegegeven, de film zal niet voor iedereen zijn (2.5 uur, loodzware thematiek...), maar mijn favoriete film van 2023 (tot nu toe) met Cate Blanchett in de hoofdrol (die Oscar is haar zó zwaar afgepakt) die ik 2 keer in de cinema gezien heb: SUPERKIJKTIP!

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 23/9:
The 355 (VTM2 20.25u) - actiethriller waarin 5 vrouwen - eentje van elk continent - de wereld van de ondergang moeten redden. 't Is niet omdat het allemaal vrouwen zijn, dat dit goed is. Meer nog: het trekt op niks en ik ben niet te beroerd om dat toe te geven.
The Big Bang (VTM 20.30u) - de Coppensbroertjes komen met een nieuwe spelshow waarin BV's proeven moeten afleggen om te winnen. Tja "nieuw"...
Armageddon (VTM 21.40u) - SF-actiethriller waarin Bruce Willis de aarde moet redden van een naderende asteroïde.
Fight club (Play6 22.05u) - herhaling van vorige week maar blijft een aanrader!

Zondag 24/9:
Domina (VRTCanvas 21.45u) - tweede seizoen van deze historische reeks over de Romeinse Livia. Het eerste seizoen kon ik zeker smaken. Twee afleveringen na elkaar.

Maandag 25/9:
Lui (La Une 20.30u) - navelstaarderijfilm van Guillaume Canet, maar 't is met Virginie Efira, dus er zitten goeie stukken in.
Le fabuleux destin d'Amélie Poulin (Play5 20.35u) - moh, wat gebeurt er? Een Franse film op Play5? En dan nog een goeie? Kijken he mensen.

Star Trek (VTM3 20.35u) - eerste rebootfilm van deze SF-reeks. Kon op mijn goedkeuring rekenen.

Alloo bij de verkeerspolitie (VTM 21.50u) - zoveelste programma waarin Luk Alloo de politie voor de voeten gaat lopen. Ik ga nu ook niet kijken.

Dinsdag 26/9:
Condor (VTM3 20.35u) - nieuwe Amerikaanse thrillerserie, twee afleveringen na elkaar. Dit interesseert mij niet, maar er zijn misschien amateurs.
Exen (VTM 21.40u) - tragikomische serie die al op Streamz (boeh) gelanceerd werd. Met Bart Hollanders als onverbeterlijke womanizer (echt?) die zijn exen uitnodigt op zijn trouw. 'k Zal toch eens kijken.

Woensdag 27/9:
Flightplan (VTM4 20.35u) - thriller waarin Jodie Foster haar dochter kwijtspeelt op een vliegtuig. Moet je maar doen.
Petite maman (VRTCanvas 23.00u) - prachtige film over een achtjarig meisje dat bij het opruimen van haar grootmoeders huis en ander - identiek - meisje ontmoet dat haar moeder op die leeftijd blijkt te zijn. Vreemd? Ja, maar o zo mooi. Aanrader van de week!

Donderdag 28/9:
Inception (Play5 20.35u) - complete mindfuck van een film, maar toen moest Christopher Nolan nog aan Tenet beginnen waar hij helemaal van het padje ging. Deze valt nog te verteren.
Van Rossem (VTM 21.40u) - na de docu in twee delen op Play vorig jaar, nu een docu in vier delen van VTM over Jean-Pierre Van Rossem. Die mens interesseert mij nog steeds niet.
The velvet queen (VRTCanvas 22.45u) - Franse docu (daar gekend als La panthère des neiges) waarin schrijver Sylvain Tesson op zoek ging naar het sneeuwluipaard in Tibet. Zelden zo'n mooie natuurdocumentaire gezien. Tweede aanrader van de week! Mijn blog, mijn regels...

Vrijdag 29/9:
Hollington drive (VRT1 14.55u) - herhaling van deze Britse thrillerserie, twee afleveringen na elkaar. Ik heb het de eerste keer na een kwartier opgegeven.
Harry Potter and the deathly hallows: part 1 (Play4 20.00u) - zevende HP-film, nog enen en we zijn er weer van af voor een tijdje.
De hel van Tanger (VTM Gold 20.35u) - ja, er worden degelijke Vlaamse films gemaakt. Dit is er een van.

Kom hier dat ik u kus (NPO3 22.54u) - tweede keer al te zien op de Nederlandse televisie en nog geen enkele keer bij ons en dat voor een Vlaamse film... Gebaseerd op het boek van Griet Op De Beeck.
Shoplifters (VRTCanvas 23.00u) - regisseur Hirokazu Kore-eda kan niet veel mis doen bij mij en dus ook niet met deze film. Zou ik durven? Derde aanrader van de week!

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten