dinsdag 19 april 2022

Book haul revisited (2015)

Op Booktube is het hier en daar populair om book hauls van enkele jaren geleden te gaan herbekijken om dan te zien hoeveel van die boeken er nu eigenlijk al gelezen zijn.

Interessant dingetje dacht ik zo en ik kamde mijn blog uit op zoek naar boeken die ik aan mijn boekenkast toevoegde - wat ik aanvankelijk nog TBR (= to be read) noemde, hoe goedgelovig kan men zijn - en de eerste lading boeken die ik zo terugvond, werd in juli 2015 in huis gehaald. Yep, zo'n 7 jaar terug. Nu rest enkel nog de vraag of ik ze al gelezen heb ondertussen...

Het werd meteen een forse book haul want ik haalde maar liefst 11 nieuwe exemplaren in huis toen. Bij de boeken die ik al gelezen heb, zet ik ook meteen wanneer ik dat deed.


Van deze zes heb ik er ondertussen 3 gelezen: Mooie meisjes (juli '15), 22-11-1963 (augustus '19) en All the light we cannot see (december '15). Ook Die verwandlung, die in de omnibus van Kafka staat, heb ik gelezen (december '15), maar de rest van deze klepper nog niet.

Of ik ooit nog aan Game of thrones toekom, is echt een raadsel. Nu de serie gedaan is, heb ik er eigenlijk nog nul interesse in. Het is dan misschien beter om hem weg te doen. Der Nazi & der Friseur probeer ik er elk jaar door te duwen in de leesgroep - kwestie van hem gelezen te krijgen - maar ze willen precies nooit.
De twee eerste volumes van The wicked + the divine heb ik gelezen (beiden in juli '16 - ik ben daarna blijven steken bij volume 6, de drie laatste delen staan nu ook al een hele tijd ongelezen in de kast), net als Batwoman volume 6 (augustus '15).

Wytches werd aangeprezen als een super griezelige comic, maar ik heb hem nog steeds niet gelezen, net zoals Ten zuiden van de grens van Murakami. Na het fiasco dat Norwegian wood was (echt, zo'n gehyped boek en zo'n teleurstelling op meerdere vlakken), heb ik echt geen zin meer in deze schrijver.

Waar ik de TBR van juli nog bij mijn favorieten indeelde, verhuisde die in augustus 2015 naar mijn wrap up:
De graphic novel Nimona - die ik in het Engels bestelde, ondertussen is hij ook uit in het Nederlands - werd gelezen in november '15 en schopte het zowaar tot mijn boek van de maand toen.
Op hetzelfde moment als Nimona bestelde ik deze vier boeken, maar ze kwamen veel later aan in de maand. The sleeper and the spindle werd gelezen in november '20, Ready player one werd al gelezen in maart '13 maar ik wou een eigen exemplaar en Brave new world had ik ook al vroeger gelezen en wou ik in mijn collectie, maar werd de ontgoocheling van de maand aangezien ik een exemplaar met een totaal andere cover had besteld en het ook echt met die specifieke cover wou. Ik kreeg mijn geld terug, kocht het boek met de juiste cover en dit exemplaar heeft ondertussen al een nieuwe eigenaar gevonden.

Waarom ik Magic bites kocht, is mij een beetje een raadsel, want eigenlijk interesseert dit boek mij totaal niet en ik zou het misschien beter ook uit mijn leven verwijderen.

In september 2015 kocht ik geen boeken (braaf) en in oktober enkel de hele reeks van Thorgal die je bij de Humo kon krijgen:

En die had ik al allemaal gelezen, maar 't is leuk om die zelf in mijn kast te hebben.

Ook in november en december kocht ik geen nieuwe boeken - schouderklopje voor mezelf.

Ik kocht dus 22 nieuwe exemplaren in de tweede helft van 2015, waarvan ik er ondertussen 16 gelezen heb (al was een groot deel al bij aankoop gelezen) en ik heb nu ook de beslissing genomen om 3 van de ongelezen boeken weg te doen. Dat maakt dat ik nog 3 ongelezen exemplaren van dat jaar in mijn kast staan heb - beter dan verwacht eigenlijk. Ik zou er misschien eens werk van moeten maken.

Nu ik aan het einde van dit bericht kom, besef ik dat dat halfjaarlijks nakijken me wel bevalt als frequentie. Mijn volgende book haul revisited - wanneer dat gaat zijn weet ik nog niet - zal dus over de eerste helft van 2016 gaan.

Het kan alleen maar erger worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten