zaterdag 2 april 2022

Kijktips week 2/4-8/4

De lente is in het land en dan moeten we blijkbaar gebombardeerd worden met onnozele en nutteloze programma's (zoals I can see your voice en Welkom in de familie vorige week op VTM). 't Is niet omdat het buiten wat beter wordt - hum - dat er op tv ineens brol moet getoond worden he...

Ik denk dat deze kat ook wat last heeft van hooikoorts...
Maar gelukkig zijn er ook nog schone dingen op het scherm te ontdekken.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 2/4:
Vlaanderen Vakantieland (één 18.40u) - terugkeer van deze reboot van het iconische reisprogramma. Maar 't is toch niet hetzelfde als vroeger...
Come dance with me (Play4 19.45u) - dansprogramma waarin jonge dansertjes met hun ouders iets in elkaar moeten boksen. Verwacht je dus aan houterig gedoe.
Oesje (één 21.30u) - van brol op tv gesproken. Deze zou eigenlijk in de vergeetputten van het VRT-archief mogen verdwijnen.
Kuessipan (Canvas 22.15u) - van schone dingen gesproken: vriendinnen Mikuan en Shaniss groeien op in een Innu-gemeenschap in Canada. Geen gemakkelijke plek en al zeker niet voor jonge vrouwen. Aanrader van de week!

Six days, seven nights (VTM 22.20u) - onnozele komedie waarin geriatrisch geval Harrison Ford ons moet laten geloven dat Anne Heche voor hem kan vallen.

Zondag 3/4:
Reizen Waes: wereldsteden (één 20.00u) - Tom Waes mag eindelijk de Lage Landen uit om te reizen en gaat meteen op bezoek in enkele wereldsteden. Eerst aan de beurt: Caïro.
Keanu (Play6 22.05u) - werd enkele maanden geleden ook al uitgezonden en wou ik een kans geven. Niet doen. Deze "komedie" over twee stoners die hun kat Keanu noemen en dat beest ontvoerd zien worden heb ik niet eens uitgekeken...

Maandag 4/4:
Parks & recreation (VTM3 18.25u) - eindelijk kunnen we in Vlaanderen genieten van deze hilarische sitcom. Gewoon kijken. Punt. Elke dag een aflevering.

Liefde voor muziek (VTM 20.35u) - terugkeer van dit muziekprogramma waarin "bekende" artiesten elkaars liedjes zingen. Maar wie is in godsnaam Davina Michelle???
Blind gesprongen (VTM 21.55u) - Nora Gharib presenteert een programma waarin mensen blind een nieuwe job krijgen toegewezen. Ja, na Blind getrouwd en gekocht, nu gejobd...

Dinsdag 5/4:
Huis gemaakt (VTM 20.35u) - terugkeer van dit bouwprogramma waarin slechts 1 koppel zijn verbouwd huis kan winnen. Ook een aflevering op donderdag.
Pride and prejudice and zombies (VTM3 23.35u) - meer dan geslaagde verfilming van het gelijknamige boek. Wat wil je: mijn favoriete boek gecombineerd met mijn favoriete monster. Kan alleen maar punten scoren...

Donderdag 7/4:
Astrid et Raphaëlle (La Une 20.30u) - derde seizoen van deze misdaadserie. Ik zag seizoen 1 al op één en was verkocht. Twee afleveringen na elkaar. Nu nog ergens dat tweede seizoen zien op te snorren...

Alita: battle angel (VTM3 20.35u) - geslaagde SF-film (maar ik ken de oorspronkelijke manga niet) over een vrouwelijke cyborg.

Gone girl (Play5 20.55u) - zag ik voor het eerst afgelopen kerst. En ik heb er veel te lang mee gewacht... Briljante thriller. Gewoon kijken.

Vrijdag 8/4:
Joker (Play4 20.35u) - origin story van de iconische Batman slechterik. Joaquin Phoenix heeft de hele tijd Oscarbeeldjes in zijn ogen als hij aan het spelen is en hij won hem uiteindelijk ook.

Death becomes her (VTM4 20.35u) - compleet onnozele horrorkomedie waarin Meryl Streep, Goldie Hawn en Bruce Willis de hoofdrol spelen. Tja, een mens moet ook zijn boterham verdienen he.
Miss Sloane (Canvas 21.10u) - ik zei al dat Jessica Chastain enkel in films speelt die ik niet wil zien. Zo ook hier.
The color purple (één 22.35u) - Steven Spielberg verfilmde de roman van Alice Walker. En hij deed dat meer dan behoorlijk goed.

Love is all you need (NPO2 00.02u) - Deense romantische film en een goeie: een kapster die net uit chemobehandeling komt, trekt naar Italië voor het huwelijk van haar dochter. Onderweg ontmoet ze de vader van de bruidegom (Pierce Brosnan) en ze vinden elkaar niet leuk. Ja, ja...

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten