woensdag 2 september 2020

Augustus favorites

Augustus was niet echt memorabel te noemen, hoewel...

Ik slaagde er zowaar in om 5 dagen na elkaar niet uit mijn kot te komen en alleen op de laatste dag een andere levende ziel dan mijn kat te zien (ouders kwamen langs). En dat was een geweldige tijd.

Dat lukte natuurlijk enkel omdat ik verlof had in augustus. Vanaf de 14de mocht ik dus mijn goesting doen.

't Is te zeggen: dat weekend (14-16 augustus) werd doorgebracht in de Ardennen omdat mijn ouders toen 45 jaar getrouwd waren en we er een weekendje met de familie van maakten. En ga nu niet beginnen roepen: heel de dichte familie samen is 5 volwassenen en een baby. De perfecte bubbel dus. Het heeft deugd gedaan.

Net als de twee voorgaande jaren werd augustus uitgeroepen tot Stephen King reading month en ik las maar liefst 4.5 boeken van de man. Maar daar had ik het hier al over.

Ik bekijk ook steeds enkele verfilmingen en afgelopen maand ging dat van vreselijk naar meer dan ok. The dark tower werd hier besproken, Doctor Sleep hier.

Ik trok 1 keer naar de fysieke cinema: op woensdag 26 augustus zat ik in een zetel van Cinema Albert om naar Tenet te kijken. En die heb ik hier besproken.

Nu is het uitkijken - en écht uitkijken he! - naar Wonder Woman 1984 die eind september in de zalen zou moeten komen (fingers crossed).

Op mijn eigen tv-scherm deed ik een klein filmfestivalletje door tijdens mijn verlof elke dag een film te bekijken. Deel een en twee (ik zit momenteel in deel drie) kon je al op mijn blog lezen. Beste vangsten van die twee weken waren oude favorieten:

Op zaterdag 22 augustus had ik echt zin in deze double bill - pun intended. Het was een blij weerzien met The Bride en haar belevenissen.

Een week later stond deze op het programma, die ook al stond te schreeuwen voor een herbekijkbeurt en ik heb het mij niet beklaagd (de sequels daarentegen...).

Dat waren dus de enige films die in augustus 4 sterren of meer kregen, de rest van de bende varieerde van 3.5 tot 2 sterren (dat laatste is dus écht niet goed he...).

Alle films die ik in augustus zag.
Ook qua series deed ik mijn best en ik heb enkele heel goeie dingen gezien:

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy werd eind juli gelost op Netflix en ik bekeek het gros van de afleveringen de eerste dagen van augustus (want dat was een weekend). Ik zou zelfs zo ver gaan en zeggen dat het beter was dan het eerste seizoen en die cliffhanger op het einde zeg! Maakt al meteen nieuwsgierig voor een derde seizoen...

Babylon Berlin was al een stevige favoriet en ik bekeek het derde seizoen op dvd in augustus. Hier gaan Gereon en Charlotte op zoek naar de moordenaar van een actrice in de Babelsberg Studio's in Berlijn, legendarische filmmachine van voor WOII (en nogal fout tijdens). Het was weer genieten van begin tot eind.

Op NPO2 werd Years and years uitgezonden, een BBC-reeks die naar onze toekomst kijkt want ze loopt van 2019 tot 2035 en volgt de leden van één familie en de opkomst van de kwaadaardige politica Vivienne Rook in die jaren. Het gevoel van onrust en verslagenheid is groot na het bekijken van dit want prettig is het niet... Maar wel de moeite.

Als laatste serie haal ik Harlots aan, waarvan het eerste seizoen werd uitgezonden op BBC2. Deze serie gaat over de vete tussen twee hoerenmadammen in het Londen van de 18de eeuw. Veel bekende gezichten, maar vooral een serie gemaakt van, door en met vrouwen. Genieten van begin tot eind voor mij. Het tweede seizoen wordt aansluitend uitgezonden en begint vanavond al op BBC2. Weer iets om naar uit te kijken dus.

Ja mensen, het was een héél goede kijkmaand voor mij.

Het enige dat mij nu nog rest is de book haul van de maand en die is echt miniem:

Girl, woman, other was mijn boek van de maand in juli en vond ik zo goed (grote kanshebber voor plaats 1 in mijn eindejaarslijstje!) dat ik hem in huis moést hebben. En daarom werd het aangekocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten