maandag 7 september 2020

Kijktip: The new mutants

Op de voorlaatste dag van mijn verlof trok ik nog eens richting cinema en daardoor kon ik een al lang gewenst item van mijn bucketlist schrappen: een hele cinemazaal voor mezelf hebben!

Ok, het was de kleinste zaal van Kinepolis (zaal 12), ik ging in de namiddag op een schooldag en corona houdt sowieso iedereen thuis, maar toch: een hele cinemazaal voor mezelf!!!

Waardoor ik ook dat verdomde mondmasker kon uitlaten want wie kon ik daar nu besmetten buiten mezelf?

En daardoor zouden we bijna vergeten naar welke film ik ging: The new mutants.

Deze film is in Hollywood wat De bende van Jan de Lichte bij ons is: drie jaar geleden al gefilmd en hopeloos wachtend op een releasedatum...

Een eerste datum was voorzien in april 2018, maar werd telkens met zowat een half jaar uitgesteld (ook omdat ze reshoots wilden en dat is nooit een goed teken...) en nu werd de film dus in alle stilte uitgebracht in volle coronatijd. Zoveel verwachten ze er dus van.

Geplaatst in het X-Men universum, krijgen we hier vijf jongeren die hun nieuwe mutantenkrachten moeten leren beheersen of dat is toch wat dokter Reyes hen wijsmaakt in alle sessies die ze met hen heeft. We leren dit stukje van het universum kennen door de ogen van Danni Moonstar, die na een traumatische ervaring in de kliniek van Reyes wakker wordt. Wat zou er daar toch aan de hand zijn?

De film wordt in de markt gezet als een horrorfilm, maar echt zitten griezelen heb ik niet. Er zitten spannende momenten in (met meer dan eens een letterlijke Buffy-verwijzing) en ik heb mij echt geen moment verveeld.

Moet je dit nu gaan zien? Als je geen fan bent van X-Men en toestanden zou ik hem links laten liggen. Wil je zien hoe Maisie Williams het er vanaf brengt buiten Game of Thrones of  Charlie Heaton buiten Stranger things, dan is dit misschien wel iets voor jou.

Deze film viel dus veel beter mee dan ik gedacht had en scoort in mijn ogen hoger dan Tenet, want die voldeed niet aan de hooggespannen verwachtingen. En ja, dat meen ik.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten