zaterdag 19 september 2020

Kijktips week 19/09-25/09

Gisteren verscheen Ratched op Netflix, de serie die helemaal draait rond de duivelse verpleegster uit One flew over the cuckoo's nest, van de hand van de maker van American horror story en met Sarah Paulson in de hoofdrol. Aangezien dat allemaal pluspunten zijn in mijn ogen, heb ik er gisteren al 2 afleveringen doorgejaagd en het was echt een feest voor het oog.

Vanavond volgt ongetwijfeld de rest (en ja, ik heb OFOTCN nog eens herbekeken vooraleer deze serie uitkwam).

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 19/09:
Red sparrow (VTM2 20.25u) - doe je ogen en oren een plezier en blijf mijlenver weg van dit gedrocht. Ik meen het.
Fantastic beasts and where to find them (Vier 20.30u) - was het bij deze ene film gebleven, dan was ik tevreden geweest. Deze is echt leuk, de volgende al heel wat minder.

Star Wars: episode VIII - the last jedi (VTM3 20.35u) - tv-première van de achtste Star Wars film. Gaf weer heel wat nostalgische gevoelens. En die kristalbeestjes! En de porgs! Enkel jammer van de blauwe melk...
The diary of a teenage girl (Canvas 22.15u) - coming of age verhaal van een tienermeisje, door de ogen van een tienermeisje. Dikke aanrader.

Zondag 20/09:
Pirates of the Caribbean: the curse of the Black Pearl (VTM 14.20u) - wie hem vorige zondag gemist heeft: herkansing.
Pirates of the Caribbean: dead man's chest (VTM 21.00u) - en na de herhaling van de eerste in de namiddag, nummer twee van de piratenfilms. 

Maandag 21/09:
Reservoir dogs (NPO3 20.25u) - nu ik hem gezien heb (vorig jaar), kan ik met zekerheid zeggen: kijken!

The Avengers (VTM3 20.40u) - nu ik Disney+ in huis heb, moet ik ze niet meer op tv bekijken (maar ik heb deze ook op dvd). De superhelden worden in deze film bijeen geraapt.
Vandaag (één 21.30u) - één blijft "geloven" in middelmatige talkshows. Danira is met andere woorden terug.

Dinsdag 22/09:
Een zomer als geen andere (Canvas 21.20u) - omdat Rudi Vranckx geen zittend gat heeft, trok hij deze zomer dan maar met een camper door Europa om te zien wat corona met de mensheid doet. Ik ga denk ik niet kijken.
Laggies (VTM3 22.40u) - ik heb de film nog niet gezien, maar wil hem wel een kans geven: Keira Knightley wil niet opgroeien (oei die 30!) en sluit zich bij een groepje tienermeiden aan.

Woensdag 23/09:
Bridget Jones's diary (VTM3 20.40u) - blijft goed en o zo herkenbaar...

Sharknado 5: global swarming (Zes 21.30u) - geen paniek, de zesde is de laatste.
The Emmy Awards 2020 (Zes 23.15u) - samenvatting van de uitreiking van de Emmy Awards. Als het op die andere corona ceremonies zal trekken, zal het oersaai zijn.

Donderdag 24/09:
Alien (VTM4 20.40u) - iconische ruimtehorror. Nog niet gezien? Kijken!

Hillary (Canvas 21.20u) - documentairereeks over Hillary Clinton. Je kan van haar zeggen en denken wat je wil, het is en blijft een interessant figuur.

Vrijdag 25/09:
The road (Canvas 21.20u) - post-apocalyptische film waarin vader Viggo Mortensen met zijn jankende zoon door een desolaat landschap trekt. Sterk.

Keeping faith (één 22.10u) - nieuwe Welshe thrillerserie met de fantastische Eve Myles. De korte inhoud vind ik niet meteen fantastisch, maar ik ga het toch proberen.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten