zaterdag 2 mei 2020

April wrap up


Waar maart een absoluut dieptepunt was qua lezen, lijkt april mijn leesflow weer hersteld te hebben.

Ik las maar liefst 16 items: 5 boeken, 2 prentenboeken en 9 strips. En daar zat nu eens geen enkele stinker bij...

Twee boeken kregen van mij 4 sterren en ik heb dan ook een boek van de maand:

De dood van Harriet Monckton - Elizabeth Haynes

Dit boek kwam voor mij op het juiste moment en ik heb er met volle teugen van genoten.

Mijn bespreking kan je hier lezen.

Nog vier sterren waren er voor Patricia - Peter Terrin.

Mijn bespreking kan je hier lezen.

Het laatste boek dat ik op het nippertje in april uitlas kreeg van mij 3.5 sterren:

De wrede prins - Holly Black

Boekerij, 2020
347 p.
Vertaald uit het Engels: The cruel prince (2018)

Een YA-boek dat zich in de elfenwereld afspeelt? Normaal gezien niet mijn ding, maar Holly Black weet er gelukkig iets interessants van te maken.

Jude is een mensenmeisje dat in de elfenwereld opgegroeid is nadat haar ouders door de wrede elf Madoc werden vermoord en ze met haar tweelingzus en halfzus (wiens vader Madoc is) door hem werden meegenomen naar Elfhame.

Zij en haar zus Taryn worden daar niet voor vol aanzien omdat ze geen magie hebben en zelfs door de elfen betoverd kunnen worden (gelukkig zijn er trucjes om dat te vermijden) en ze hebben allebei geleerd om hun eigen sterke punten - zoals kunnen liegen, onmogelijk voor elfen - in te zetten om te overleven...

Daarnaast wordt ze constant geconfronteerd met die eikel van een prins Cardan, zoveelste zoon van de huidige elfenkoning, die blijkbaar niet liever wil dan dat ze zou sterven. Komt daar nog bij dat Cardans broer Dain haar als spion wil inlijven want de kroning van de nieuwe koning komt dichterbij en Dain staat helemaal vooraan in de rij en wil dat zo houden.

Bruut geweld, bakken bloed, een interessante elfenwereld en een kick-ass vrouwelijk hoofdpersonage. Meer heb ik niet nodig om van een boek te genieten. En dat deed ik hier zonder veel moeite.

De rest van de gelezen boeken (elk 3 sterren) kreeg ook nog een bespreking op mijn blog:

Winter - Elizabeth Strout

Mijn bespreking kan je hier lezen.

Matilda en de boekdwalers - Anna James

Mijn bespreking kan je hier lezen.

Bij de strips waren er een aantal viersterren exemplaren, maar ik ga er slechts 2 bespreken:

Kamp Poetin. Deel 1 - Aurélien Ducoudray en Anlor

Saga 2020
56 p.
Vertaald uit het Frans: Camp Poutine. Tome 1

Een aantal kinderen is op Poetinkamp gestuurd, een zomerkamp waar ze zullen leren hoe ze echte Russen kunnen worden die hun vaderland kunnen verdedigen. Hoofdprijs voor wie het er op het einde het beste van afgebracht heeft: een ontmoeting met Poetin zelf.

Op de bus naar het kamp is de sfeer opperbest maar eens ze uit de bus gestapt zijn, begint het echte werk. Ze staan ergens in het hol van Pluto, er is geen kamp te zien en er staat niemand op hen te wachten. En dan worden ze aangevallen...

Het kamp is allesbehalve wat de meeste kinderen gedacht hadden, er staan hen heel wat ontberingen te wachten en de kampleider lijkt ook niet te zijn wie hij beweert.

Dit was een spannende strip met ook behoorlijk wat geweld en ik kijk al uit naar het volgende deel.

Woede (Gung Ho 4) - Benjamin von Eckartsberg en Thomy von Kummant

Silvester, 2019
88 p.
Vertaald uit het Frans: Colère

Gung Ho was al van album één een topstrip. Het vierde deel laat geen steken vallen en mag zich zeker naast de rest scharen. Dit is een post-apocalyptische reeks om te ontdekken als je er nog nooit van gehoord hebt (wiedat?).

Broers Zack en Archer zijn hier van elkaar gescheiden nadat die laatste werd beschuldigd van verkrachting en weggestuurd werd uit de kolonie. Maar Zack wil op zoek gaan naar zijn broer en weet een aantal van de jongeren te mobiliseren om hem te helpen.

Een gevaarlijke tocht wordt aangevat.

Ik zei het al: de kwaliteit van deze strip blijft top en het tekenwerk is gewoon briljant. Een aanrader, ik kan het niet genoeg herhalen.

Alles wat ik las in april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten