zondag 3 mei 2020

April favorites


Ik weet dat het bon ton is om momenteel zo veel mogelijk te zagen over het feit dat we niet naar buiten kunnen of andere mensen mogen zien. Maar eerlijk? Ik heb de tijd van mijn leven nu...

Geen verplichte uitjes, rustig op mijn gemak mijn avonden en weekends thuis doorbrengen en verplicht zo weinig mogelijk contact met anderen. De hel van anderen is blijkbaar mijn hemel.

En ja, ik weet dat ik daarnaast ook bij de "gelukkigen" ben die nu niet op hun tandvlees zitten door zich vervelende peuters, kinderen en pubers terwijl ze ook nog moeten zien dat ze hun eigen werk gedaan krijgen van thuis uit. En ik moet ook niet vrezen voor loonverlies waardoor ik in deze tijden ook nog eens goed kan sparen want ik geef - buiten de normale vaste kosten - enkel geld uit tijdens mijn wekelijkse boodschappentrip.

Mijn antwoord trouwens op die idiote vraag wat ik ga doen eens de lockdown eindigt? Niets, nada, noppes. Ik blijf nog wat langer thuis. Ik ben het nu toch gewoon.

Verplicht binnen blijven wil niet zeggen dat ik geen activiteiten had de afgelopen maand en die verschilden nu niet meteen veel van wat ik anders doe.

Ik ging 2 keer naar de cinema. En ja, ik reken films die nu normaal gezien in de bioscopen zouden spelen en ik online gezien heb onder "cinema".

Jumbo was een prachtig modern sprookje.
Mijn bespreking kan je hier lezen.

Kuessipan werd gespeeld op de online versie van het MOOOV festival en besprak ik in dit blogbericht.

En ik heb zelfs 2 keer meegedaan aan een online quiz, de eerste keer op 4 april voor de Quiz me live quiz met mijn vaste ploeg waarbij het overleg via Zoom gebeurde:

Een hele opstelling voor die avond.
De quiz werd uiteindelijk drie keer georganiseerd en we eindigden 47e op de 103 ploegen die meededen op die drie dagen. Niet slecht, al zeg ik het zelf, want daar zat het kruim van heel Vlaanderen bij elkaar, terwijl we het anders enkel tegen die van Oost-Vlaanderen moeten opnemen...

De tweede quiz was afgelopen woensdag op Facebook:

Hier speelde ik individueel aan mee, maar 't was meer voor het goede doel dan wat anders, want de quiz zelf werkte op mijn zenuwen. Waar ik uiteindelijk geëindigd ben, weet ik niet en het interesseert mij eigenlijk ook niet want eerst was ik de beste van Oost-Vlaanderen, daarna nummer 21 en dan was het totaal van Vlaanderen nog niet eens gemaakt.

Ook de leesgroep ging online door via Zoom. We bespraken Patricia van Peter Terrin en hadden een gezellige avond voor het scherm.

Nog lezengerelateerd: Lauren van Lauren and the books organiseert nu tweewekelijks op vrijdag een Cosy reading night : stay at home editie en op 3 en 17 april zat ik klaar voor 3 uur lezen en gesneukel.

Editie 03/04 met een kleine curieuzeneus in de achtergrond.
Editie 17/04 waarin ik mij volledig verdiepte in de dood van Harriet Monckton.
Naast de Zoomgesprekken, had ik ook een videochat op Facebook met mijn zus waarbij we dubbel lagen en zelfs enkele Whatsapp videogesprekken met een vriendin en mijn vader (hilarisch, 60+ met een iPhone). En ontelbare telefoongesprekken. Waar corona al niet goed voor is: ik heb gewoon meer contact met anderen dan anders, maar nu op mijn eigen tempo...

Natuurlijk wil deze periode ook zeggen dat ik meer tv kijk dan normaal, hoe kan het ook anders? Ik lijk tijd met hopen te hebben, nochtans ga ik nog steeds voltijds werken, maar aangezien ik nu een vast uurrooster heb van 8.30u tot 17.00u elke dag (onder normale omstandigheden is dat heel wat anders) heb ik uren en uren over 's avonds waarin ik warempel aan het koken sla en ook meer naar tv zit te staren.

Toppers van de afgelopen maand qua films:

Hustlers vond ik op Amazon Prime en Der Goldene Handschuh was er eentje op dvd. Beide films kregen van mij 4 sterren en zijn echte aanraders.

Op Netflix kan je sinds kort de guitige animatiefilm The Willoughbys terugvinden en op het online platform Mubi keek ik naar One cut of the dead. Ook echt aanraders.

Deze vier films keek ik tijdens een lange kijkweek uit en heb ik hier besproken.

Alle films die ik in april zag.
Op de reguliere tv volgde ik natuurlijk met meer dan grote aandacht De Mol op Vier en ik had weer maar eens niet door wie de mol in het spel was... Maar dat doet niets af aan de geweldige kijkervaring die we voorgeschoteld kregen.

Op één begon deze week een nieuw seizoen van De Columbus en dat programma geeft mij toch altijd zo'n goed gevoel. Reizen vanuit je zetel thuis is ook reizen.

Natuurlijk kunnen we ook al enkele weken genieten van de terugkeer van Killing Eve op BBC1, dat blijft gewoon een fantastische reeks.

Rest me enkel nog mijn book haul (ok, ok, ik gaf dus een klein beetje geld uit dat niet voor eten bedoeld was):

De dvd (ok, da's geen boek) van Portrait de la jeune fille en feu móest ik gewoon in huis halen, het was mijn favoriete film van 2019 en gewoon een prachtig geheel.

De fatale toewijding van verdachte X van Keigo Higashino is een Japanse thriller die al langer op mijn radar stond en niet meer te verkrijgen is in de handel. Gelukkig is er nog iets als De Slegte waar ze een perfect tweedehands exemplaar in huis hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten