zaterdag 9 mei 2020

Kijktips week 09/05-15/05


De hele lay-out van Blogger voor invoer is veranderd en ik ben er nog erg mijn weg in aan het zoeken... 
Makkelijk is het allesbehalve want dingen die ik hiervoor zonder kijken deed, zijn precies niet meer mogelijk. Een kat vindt er zijn jongen niet in terug...

Is het al niet moeilijk genoeg in deze tijden dat dit ook nog eens anders moet??? Grumpy vandaag.
Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 09/05:
The dark knight (Vier 20.25u) - is het omdat ze bij Vier geen programma's meer hebben dat ze er een aantal filmfranchises aan het doorjagen zijn? Niet dat ik klaag.
In her shoes (Vijf 20.25u) - leuke komedie over twee totaal verschillende zussen die leren om elkaar te aanvaarden.
Thor ragnarok (Q2 20.30u) - leuke en grappige film met Thor in de hoofdrol. De samensmelting met de Guardians of the galaxy bende werd hier voorbereid.


Belgravia (NPO2 20.35u) - nieuwe historische reeks van de makers van Downton Abbey. Ik verwacht dus véél en kan alleen maar teleurgesteld worden...
Rien à déclarer (één 21.20u) - Franse komedie over het wel en wee aan de Belgisch-Franse grensovergang. Te plat in mijn ogen, maar er zijn fans.
La fille inconnue (Canvas 22.35u) - film van de gebroeders Dardenne over een dokter die na de uren weigert een vrouw te ontvangen in haar praktijk en die duikt de volgende dag dood op. 
When Harry met Sally (Vijf 22.45u) - een oudje maar een goedje en zelfs een van mijn favoriete films. Ja, met dié scène.
Close up: Isabelle Huppert (NPO2 23.15u) - een docu over mijn favoriete actrice? Laat maar komen!
Der Staat gegen Fritz Bauer (NPO2 00.15u) - waargebeurde Duitse dramafilm. Staat nog onbekeken op mijn decoder sinds de vorige uitzendbeurt...

Zondag 10/05:
The jewel of the nile (VTM 15.05u) - waarom ze niet eerst Romancing the stone hebben uitgezonden is mij een raadsel. Het vervolg dus.
Mother (Canvas 21.55u) - bekroonde documentaire over een zorginstelling in Thailand waar Europeanen met alzheimer verzorgd worden. Vorig jaar te zien op het Filmfest Gent en ik ben natuurlijk niet gaan kijken toen.


The war of the Roses (Zes 21.55u) - twee keer Kathleen Turner en Michael Douglas op 1 dag. Dit is wel de betere film (Woef!).


Maandag 11/05:
Gremlins 2: the new batch (Zes 22.50u) - de eerste werd vorige week nog eens herhaald, dan kan de tweede niet achterblijven natuurlijk.

Woensdag 13/05:
Lucy (Q2 20.35u) - Sf-film van Luc Besson waarin Scarlett Johansson een lading drugs in haar buik krijgt ingeplant, die beginnen te lekken en ze kan haar brein ineens voor de volle 100% gebruiken... Bizarre film, maar ik vond hem leuk.
Mother (NPO2 22.50u) - er word geregeld gelijk geprogrammeerd op de Vlaamse en Nederlandse televisie, maar 2 keer dezelfde docu in 1 week tijd? Dat is nieuw.


Donderdag 14/05:
Beste zangers: songfestival (NPO1 20.35u) - normaal gezien zou op 16 mei het songfestival worden uitgezonden, maar dat gaat dus niet door. Toch willen ze er in Nederland een feestje van maken, vandaar deze special.
De weg naar de winst (NPO1 21.40u) - en ook nog een docu over hoe Nederland het deed in de lange geschiedenis van het ESC.

Vrijdag 15/05:
The beguiled (Canvas 21.25u) - remake van een film met Clint Eastwood indertijd, maar deze vond ik jammer genoeg maar niks, ondanks de vele goeie actrices in de cast (over Colin Farrell ga ik wijselijk zwijgen).
Intouchables (VTM 23.20u) - en deze blijven ze maar uitzenden... Wie dit nog niet gezien heeft, verdient mijn eeuwige afkeur.
Denial (NPO2 23.30u) - een film met Rachel Weisz wil ik altijd wel zien, maar van deze herinner ik mij helemaal niks terwijl ik hem nog maar een goed jaar geleden gezien heb.
While we're young (NPO3 23.55u) - deze zag ik afgelopen zomer en liet wel een indruk achter. Een koppel veertigers herbeleeft hun jeugd met een koppeltje twintigers en leert levenslessen. Aanrader.
Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten