zaterdag 11 april 2020

Kijktips week 11/04-17/04


Ik ga beginnen met een kijktip die op Netflix te vinden is en die ik de afgelopen week uitgekeken heb:

Unorthodox is het waargebeurde verhaal van Esther die uit de ultra orthodoxe joodse gemeenschap in New York weet te ontsnappen en haar vrijheid gaat beproeven in Berlijn (wat op zich al een doodzonde is want oeoeoeoeh Duitsland).

In 4 afleveringen krijg je Esthers verleden in wat niet meer dan een sekte kan genoemd worden te zien en haar belevenissen in Berlijn. Die laatste zijn de wat zwakkere momenten van de serie, maar het geheel is echt een kijkervaring van jewelste.

Na de vierde aflevering begon automatisch de making of van de serie en daar ontdekte ik dat de serie geregisseerd werd door de Duitse Maria Schrader, die ik vooral ken uit Aimée & Jaguar- als actrice dan. Een aangename verrassing.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 11/04:
Indiana Jones and the temple of doom (Vier 20.25u) - soep met ogen, apenhersenen, je hand in een muur vol insecten steken en een zot die harten uitrukt... Fun voor de hele familie.
Miss Congeniality (Vijf 20.25u) - Sandra Bullock bewijst hier dat ze qua komische vertolking weinig mensen aan zich voorbij moet laten gaan. Leuk van begin tot eind.

Logan (Q2 20.30u) - de zwanenzang van Wolverine, of toch de vertolking door Hugh Jackman. Één van de beste superheldenfilms van de laatste jaren.


Life of Pi (één 21.20u) - dit ding heeft zijn fans, ik weet het, maar ik vond het maar een saaie bedoening die compleet ongeloofwaardig was. Het boek zal ik dus nooitvanzeleven gaan lezen.
Café Derby (VTM 21.45u) - leuke Vlaamse film over de komst van de paus in 1985. Of eerder: commerçant Georges die hier munt uit wil slaan, gezien door de ogen van zijn 10-jarige dochter. Kijken.

L'insulte (Canvas 22.15u) - werd genomineerd voor Oscar beste buitenlandse film, maar won toen niet. Het verhaal van twee Libanese buren waarbij cultuurverschillen uit de hand lopen.

All Stars (NPO3 23.20u) - film waarop onze Team Spirit werd gebaseerd. Zouden er evenveel piemels in te zien zijn?

Zondag 12/04:
The karate kid II (VTM 15.00u) - worden mensen die jong waren in de jaren '80 nu als de nieuwe bomma's en bompa's gezien voor namiddaguitzendingen? Pure nostalgie dit.
The passion of the christ (CAZ 20.40u) - hét moment om dit uit te zenden, de visie van Mel Gibson op het passieverhaal. Veel blood and gore.
Boogie nights (Zes 21.55u) - kijkje in de pornoindustrie van de jaren 70-80. Mark Wahlberg heeft een grote aanwinst en mag die gaan gebruiken.

Maandag 13/04:
Men in black 3 (Q2 20.35u) - derde en weinig interessante film in de MiB franchise.

Dinsdag 14/04:
Underworld: rise of the lycans (CAZ 20.40u) - derde Underworldfilm die zich eeuwen voor de eerste 2 afspeelt. Blijft goed, maar ik besef dat dit niet voor iedereen is...

Woensdag 15/04:
Beautiful creatures (Vitaya 20.35u) - verfilming van het gelijknamige tienerboek en wat dit soort films betreft: nog een aanrader.
Chernobyl (Canvas 22.05u) - voor de mensen die zich niet blauw willen betalen aan Telenet of die niet eens Telenet hebben: eindelijk wordt deze veelbekroonde serie op Canvas getoond. Twee afleveringen na elkaar.

Donderdag 16/04:
Life (Q2 20.35u) - dertien in een dozijn alien horrorfilm. 't Is best ok, maar niet meer dan dat...

Vrijdag 17/04:
Manhunt (één 20.35u) - nieuwe Britse misdaadserie. Ga ik niet naar kijken wegens al te veel van zo'n dingen gezien.
Jurassic world (VTM 20.35u) - eerste nieuwe Jurassic film en 't was voor mij meteen een binnenkopper. Fan van dino's? Kijken!

Inside out (Q2 20.35u) - ooit al willen weten hoe het er in jouw hoofd aan toe gaat? Dan brengt deze Disneyfilm raad. Leuk voor de hele familie.

Harry Potter and the order of the phoenix (Vier 20.35u) - HP5.
The end of the affair (Canvas 21.20u) - prachtig gemaakt romantisch drama.
Riviera (één 21.40u) - seizoen 2 van deze serie waar ik nog niets van gezien heb.
The light between oceans (NPO3 22.45u) - typische geval van "we doen niet wat hoort, maar denken gewoon aan onszelf" en dat komt dan in hun gezicht terug. Nee, ik vond deze niet ok.
Miss Pettigrew lives for a day (één 22.55u) - wil ik zeker zien, maar eerst dat boek lezen...
Linkeroever (VTM 23.35u) - Vlaamse horrorfilm (nee, niet de eerste) met in de hoofdrol een toen nog vrij onbekende Matthias Schoenaerts. Geen aanrader.
Carol (NPO2 23.50u) - prachtige verfilming van het boek van Patricia Highsmith met een superelegante Cate Blanchett in de hoofdrol. Deze film verdiende meer lof en kijkers.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten