zaterdag 28 maart 2020

Kijktips week 28/03-03/04


Ik weet niet wat andere mensen nu doen (buiten zagen en klagen dat ze niet buiten kunnen), maar voor mij gaat het leven zijn gewone gangetje: overdag naar het werk en 's avonds wat ik anders ook doe - lezen en tv-kijken.

Coronacrisis en quarantaine? Da's wat ik blijkbaar altijd al doe...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 28/03:
Harry Potter and the chamber of secrets (Vier 13.00u) - Vier verwent de jongste kijkers met de HP-films. We kunnen er maar van genieten.
Bridget Jones: the edge of reason (Vitaya 14.00u) - herhaling van vorige week, maar je kan blijven genieten van deze films.
Solo: a Star Wars story (VTM 14.40u) - herhaling van vorige week en ik moet zeggen dat ik het nog een ok film vond.
The jungle book (VTM 20.25u) - live action remake met heel veel cgi. Heb ik nog niet gezien, ik zou er wel eens naar kunnen kijken.

Daens (één 21.45u) - nu de musicalversie tot nader order uitgesteld is, kunnen we nog eens naar het origineel kijken. Dit is één van de beste Vlaamse films ooit. Ik zag hem 3 keer in de cinema en dat wil wat zeggen...

Zondag 29/03:
High plains drifter (CAZ 20.40u) - western met Clint Eastwood. Meer weet ik er ook niet van.
The theory of everything (CAZ 22.35u) - biopic over Stephen Hawking. Staat nog onbekeken op mijn decoder van een vorige keer.

Maandag 30/03:
Dead space: downfall (MS (enkel bij Proximus) 03.15u) - schitterende animatiefilm over een zombie-uitbraak in een ruimteschip. Niet voor gevoelige kijkers, maar wel één van mijn favorieten.

Liefde voor muziek (VTM 20.35u) - dit muzikale programma is terug, met ieder jaar meer nobele onbekende BV's. Zeg nu zelf: wat heeft Sean Dhondt nu eigenlijk al betekend voor de muziekwereld?
Containment (Q2 23.40u) - Amerikaanse remake van ons eigenste Cordon. Werd al na 1 seizoen stopgezet.

Dinsdag 31/03:
De Stig (één 21.15u) - docu rond Stig Broeckx die na een bijna fatale smak met zijn fiets, stilaan terug uit het dal aan het klimmen is.

Jurassic Park II (Q2 22.25u) - tweede JP-film en nog steeds leuk.
I am not your negro (NPO2 23.10u) - docu over de geschiedenis van racisme in de VS, gebaseerd op het werk van James Baldwin. Staat nog onbekeken op mijn decoder van de vorige keer.

Vrijdag 03/04:
Captain America: the first avenger (Q2 20.35u) - ik dacht dat ik deze film zou haten, maar het blijkt één van mijn favorieten uit het MCU te zijn. Kijken dus!

Harry Potter and the prisoner of Azkaban (Vier 20.35u) - derde HP-film. Verplicht kijkvoer voor de kindjes.
Cold feet (NPO3 21.20u) - negende seizoen alweer van deze serie. Ik zal paraat zitten!

The diary of a teenage girl (NPO3 21.20u) - geslaagde film over hoe het is om als tienermeisje op te groeien. Kijken!

Sommersby (één 23.30u) - Jodie Foster en Richard Gere als een niet zo geloofwaardig koppel in een film over een nogal vergezocht onderwerp. Maar: het blijf Jodie Foster.
Juno (VTM 23.40u) - tiener wordt zwanger en gaat op zoek naar een goede thuis voor haar ongeboren vrucht. Best wel vermakelijke film met Ellen Page en Michael Cera in de hoofdrollen.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten