zaterdag 21 maart 2020

Kijktips week 21/03-27/03


Het hele land ligt plat, er worden overal initiatieven genomen om mensen thuis bezig te houden en ik ging de afgelopen week gewoon elke dag naar het werk... Dat ging mij de ene dag beter af dan de andere, maar mijn algemene gezondheid ging elke keer weer naar omhoog als ik 's avonds thuis kwam.

De veilige thuishaven...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 21/03:
Inglourious basterds (Vier 20.25u) - mijn favoriete film van Tarantino. Kijken zou ik zeggen!

Practical magic (Vijf 20.25u) - Sandra Bullock en Nicole Kidman als twee magische zussen. Nineties onnozelheid.
Emma (Vitaya 20.25u) - Gwyneth Paltrow in een verfilming van een Jane Austenboek. Emma koppelt jan en alleman en ziet de kans niet die voor haar eigen neus staat.
Solo: a Star Wars story (VTM 20.30u) - de enige Star Wars film die ik niet in de cinema gezien heb en waar ik ook niet meteen interesse in had. Misschien toch een kansje geven op tv?
Scarface (CAZ 20.40u) - klassiekers worden hier aan de lopende band herhaald. Staat nog onbekeken op mijn decoder van de vorige keer...

Layla M. (Canvas 22.45u) - Nederlandse film over hoe een meisje in de klauwen van moslimextremisme kan terechtkomen. Staat nog onbekeken op mijn decoder van de vorige keer...

Zondag 22/03:
De hel van Tanger (CAZ 20.40u) - één van de weinige Vlaamse films die écht goed zijn. Nog niet gezien? Kijken dus.

GR5 (één 20.50u) - nieuwe Vlaamse fictiereeks die mij wél interesseert (in tegenstelling tot Over water). Hopelijk is het wat.

Amigo's (VTM 21.05u) - herhaling van deze dramaserie met Johnny Voners in een van de hoofdrollen. Twee aflevering na elkaar.

Goden van Molenbeek (Canvas 21.45u) - documentaire over 2 vriendjes in Molenbeek die hun leven zien veranderen na de aanslagen van 22 maart 2016.

Maandag 23/03:
X-Men: apocalypse (Q2 20.35u) - de neergang van de X-Men franchise begon eigenlijk toen ze Sophie Turner binnenhaalden als jonge Jean Grey. Deze film dus.
Bridget Jones: the edge of reason (Vitaya 20.35u) - tweede Bridgetfilm die nog steeds leuk is (de derde iets minder).

Dinsdag 24/03:
Bad company (Q2 22.25u) - nog best te pruimen actiekomedie. Zag ik destijds op het vliegtuig richting New York en vond ik heel ontspannend.

Woensdag 25/03:
Before I go to sleep (Q2 20.35u) - het boek was schitterend, maar de film ging meteen naar dvd bij ons. Ik vrees voor de zaak...
Batman & Robin (Zes 20.35u) - genomineerd voor een bende razzies en Val Kilmer wilde niet eens meer Batman spelen. George Clooney nam over. Enkel voor de camp kijken want 't is echt erg.

Vrijdag 27/03:
Room (Canvas 21.20u) - gebaseerd op één van mijn favoriete boeken, maar de beslissing om de focus van kleine Jack (in het boek) te verleggen naar mama Joy (in de film) vond ik er compleet over. Niet mijn favoriet dus.
Entrapment (één 23.30u) - nog leuke heistmovie waarin Sean Connery echt véél en véél te oud is voor Catherine Zeta-Jones.
The broken circle breakdown (VTM 23.25u) - nog zo'n Vlaamse film die écht goed is.

La fille inconnue (NPO2 23.50u) - een huisdokter laat na spreekuur een meisje niet meer binnen en dat duikt dan later dood op. Schuldgevoelens in deze film van de broers Dardenne.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten