maandag 3 oktober 2016

September favorites


Naast het feit dat ik in september nog het staartje van mijn verlof had, wat zeker een grote favoriet is, vielen er nog een paar andere dingen te beleven.

Zo bracht ik begin september met een vriendin een bezoekje aan Aachen, mijn favoriete meest dichtbijzijnde Duitse stad. Na zo'n 2 uurtjes rijden met de auto sta je in de binnenstad en kan de fun beginnen. Ze hadden dat weekend zelfs de Europamarkt op bezoek, nog meer om van te genieten dus. Jammer genoeg heb ik geen foto's genomen, maar wees gerust dat het een prachtige dag was!


Tijdens de maand september ging ik ook drie keer naar de film - ik ben mijn gemiddelde hier serieus aan het opdrijven. Daar staat dan tegenover dat ik op het Filmfestival ('t is bijna zo ver!!) een wat lichter programma heb dan normaal.

De films werden alledrie op mijn blog besproken:

Toni Erdmann - hier.

Everybody happy - hier.
Frantz - hier.
De grootste verrassing van de maand kwam ergens halfweg september: ik werd door de makers van het Nederlandse radioprogramma Volgspot op Radio 5 gecontacteerd i.v.m. de Harry Pottertentoonstelling die volgend jaar naar Nederland komt. Ze hadden op mijn blog gelezen dat ik er in Parijs naartoe was gegaan en ze wilden een korte impressie.

Ik klonk compleet buiten adem (was ik ook, want ik had mij naar huis moeten reppen van het werk), maar ik heb mijn internationale radiopremière gehad!
Just kidding.

Tijdens de uitloper van mijn verlof bracht ik ook nog een bezoekje aan mijn favoriete meubelwinkel Ikea. Niet om daar direct meubels te gaan kopen, maar gewoon om in de markthal een beetje te gaan snuisteren naar leuke spulletjes. Zoals dit:

Ik zocht al langer een kussen om achter mijn rug te steken in de zetel en dit had de perfecte afmetingen. Dat er kattenkoppen opstaan, was natuurlijk mooi meegenomen. Maar wie had kunnen weten dat er nog een andere gegadigde was:

Ik kocht mij ook een ander kussen, meer omdat ik het zo leuk vond dan dat het zo praktisch was:

Het kindje kreeg je er niet bij.
In de Zweeds shop schafte ik mij het lekkerste dessert ooit aan (eigenlijk koop ik dat altijd als ik in Ikea ben):

Prinsessentaart: er zitten vier exemplaren in de doos en ik heb vandaag de laatste opgegeten. Lekker.

Ik ging 1 keer quizzen in september en we eindigden er als tweede in wat toch wel een heel plezante quiz was (de schrijffouten op de powerpoint buiten beschouwing gelaten).

En mijn TBR werd ook nog wat groter, hoewel ik met mezelf had afgesproken om geen boeken meer te kopen. Een onbegonnen opdracht...

In Aachen kocht ik 2 boeken, want een tripje naar Duitsland zonder boeken te kopen, is de moeite niet waard:

Amerika is het eerst deel in een trilogie waarvan deel 2-3 al in het Nederlands verschenen zijn, maar het eerste dus nog niet. En ik begin graag bij het begin...

Mieses Karma hoch2 is het vervolg op Mieses Karma, één van mijn favoriete (Duitse) boeken waarin een omhooggevallen tv-presentatrice door een dom ongeval overlijdt en al reïncarnerend terug moet proberen om mens te worden, waarbij ze start als mier - het boek is zelfs in het Nederlands vertaald: Kommer & karma (met een spuuglelijke cover). In hoch2 gaat het over een luie trees die hetzelfde pad moet bewandelen.
David Saffier is met voorsprong mijn favoriete Duitse auteur, alle boeken die ik van hem las (bijna alles) vond ik fantastisch.

De laatste week van september bracht ik een bezoek aan Aalst om daar wat najaarskledij te shoppen en in Boekenvoordeel hadden ze een aanbieding van 1+1 gratis op hun boeken. Wie kan daar nu aan weerstaan?

De stamhouder had ik al eens uit de bibliotheek meegenomen, maar ik had geen tijd om het te lezen. Nu heb ik het zelf in bezit en kan ik het lezen wanneer ik wil (wat jammer genoeg waarschijnlijk nooit zal zijn).

Het boek van Richard Bachman, De ontvoering, is blijkbaar een redelijk recente uitgave aangezien het boek pas in 2007 werd uitgegeven en Bachman al in de jaren '70 door Stephen King ten grave werd gedragen. Hij vond (of liet het terugvinden) dit manuscript terug in één van zijn archieven aan een universiteit en besloot het te herwerken tot iets wat uitgevenswaardig zou zijn. Ik ben in ieder geval benieuwd, alle andere werken van Bachman heb ik in mijn leesleven al gelezen.

Nu nog tijd vinden...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten