zaterdag 8 oktober 2016

Kijktips week 08/10-14/10


Afgelopen week werden met CAZ en Zes twee nieuwe zenders gelanceerd. Heb ik er al naar gekeken? Nee, 't is er jammer genoeg nog niet van gekomen...

Maar het moet gezegd: het aanbod van Zes vind ik wel indrukwekkend wat films betreft en ik kijk ook enorm uit naar enkele nieuwe series die ze gaan aanbieden vanaf deze week.

Grootste kijk-ik-naar-uit: Supergirl, de serie die draait rond het nichtje van Superman - zie ook de cheesy film uit 1984:



Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 08/10:
Holland-België (VTM 19.50u) - soort spelshow rond de verschillen tussen Vlaanderen en Nederland. Schijnt héél komisch te zijn (of enerverend, 't is maar hoe je het bekijkt...).
Far and away (Vitaya 20.25u) - dit is voor mij puur jeugdsentiment, uit de tijd dat er nog echt epische films gemaakt werden - de jaren '90 dus.
The dark knight rises (Vier 20.30u) - derde Nolan-Batmanfilm. Zoals ze in de US zeggen: a hot mess. Enkel voor liefhebbers.
La trêve (Canvas 20.35u) - Waalse crimireeks, zowat de eerste ooit. Ze verschoten zelf van de kwaliteit die ze afleverden. Twee afleveringen na elkaar.

The other Boleyn girl (één 21.15u) - wie zin heeft in wat geschiedenis en niet vies is van films met Natalie Portman en Scarlett Johansson: kijken!
De behandeling (VTM 21.25u) - Vlaamse verfilming van een Britse thriller (The treatment van Mo Hayder). Redelijk goed gelukt.
The fly (CAZ 23.15u) - misschien al horrorfilms beginnen opsparen tegen Halloween? Deze komt alvast in aanmerking.
Empire of the sun (Vier 23.40u) - oorlogsdrama van de hand van Steven Spielberg. Drie uur kijken met open mond hoe Christian Bale op 13-jarige leeftijd de pannen van het dak speelt.

Zondag 09/10:
Supergirl (Zes 17.00u) - ze is jong, blond en het nichtje van Superman. What's not to love? Vier afleveringen na elkaar.

Los flamencos (VTM 20.35u) - OMG, blijf hier van weg!
Extras (CAZ 23.00u) - de humor van Ricky Gervais is niet voor iedereen weggelegd, maar voor wie het kan smaken: ga zeker je gang.

Maandag 10/10:
She's the man (Vitaya 20.40u) - héél vrije bewerking van Shakespeare's Twelfth night. Amanda Bynes verkleedt zich als jongen om te kunnen voetballen. Tienerstuff.
The Victorian slum (BBC2 22.00u) - laat een groep vrijwilligers ervaren hoe de leefomstandigheden voor de werkmens waren in het Victoriaanse tijdperk en zet er camera's op. Ik kijk er al naar uit!

Dinsdag 11/10:
Buried (CAZ 20.40u) - Ryan Reynolds, begraven in een kist in de woestijn en dat bijna 2 uur lang. Het wérkt.

Empire of the sun (Zes 20.35u) - herhaling van zaterdag, 't is de moment als je hem toen gemist hebt.

Woensdag 12/10:
Empire of the sun (Zes 15.20u) - nog maar eens een herkansing als je hem de vorige 2 keer miste...
Puss in boots (Zes 20.35u) - na een gastoptreden in Shrek, kreeg Antonio Banderas' Gelaarsde Kat zijn eigen film. Grappig met momenten.
Pitch black (Q2 20.40u) - ja, 't is met Vin Diesel, maar ik vind dit één van de beste SF-films van de laatste 20 jaar.

The missing (BBC1 22.00u) - tweede seizoen van deze dramareeks. De enige die terugkeert, is de Franse mankende politie-inspecteur. Voor wie niet kan wachten tot het op Canvas komt.



Donderdag 13/10:
Puss in boots (Zes 15.20u) - herhaling van woensdagavond. Blijkbaar doen ze dat zo bij Zes.
King Kong (CAZ 20.40u) - Peter Jacksons kijk op King Kong en Naomi Watts mag zich de longen uit het lijf schreeuwen. Veel CGI, toch het bekijken waard.
Lelijke eendjes (Vijf 22.45u) - Vijf is al een tijd op zoek naar mensen die zichzelf zo lelijk vinden dat ze zich via een tv-programma willen laten ombouwen. Dit is de Nederlandse versie.

Vrijdag 14/10:
Zoo (Zes 20.30u) - wat als dieren zich tegen mensen gaan keren? Interessant gegeven en ineens vier afleveringen na elkaar.

The Godfather II (CAZ 20.40u) - bekentenis: ik heb enkel de eerste Godfather gezien (klein beetje schaamte). Deze heeft de reputatie van nóg beter te zijn.
Midnight in Paris (Canvas 22.00u) - Woody Allen is de laatste jaren hit or miss. Deze was er boenk op. Kijken!

Dorsvloer vol confetti (NPO3 22.25u) - opgroeien in een streng religieus milieu, het gebeurt ook in Nederland.
The abyss (één 23.35u) - SF-film van de hand van James Cameron (pre-Titanic en -Avatar). Zie de wonderen van het water.
Let me in (CAZ 00.10u) - CAZ komt uit de VTM-stal, dus hier mogen ze films van Q2 recycleren. Deze speelde daar al een tijdje geleden. De originele Zweedse versie blijft beter.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten