vrijdag 24 oktober 2014

Filmfestival - day ten


Ik schreef gisteren al dat de nog komende films serieus hun best zouden moeten doen en die van vandaag konden jammer genoeg niet tippen aan Il capitale umano.

Maar zó slecht was het nu ook weer niet...

Amour fou (14.30u, Studio Skoop) 2/5



Een aantal dagen geleden zat ik hier nog te klagen dat er geen Duitse films meer geprogrammeerd werden op het festival. Ik was heel eventjes vergeten dat deze er nog aankwam én in deftig Duits bovendien...

Maar daarmee is zowat alles gezegd, de film kon mij niet echt overtuigen en een aanrader is het zeker niet.

Toch wat Duits gehoord vandaag.


Waiting for August (17.30u, Sphinx) 3/5



Deze Belgische documentaire over zeven kinderen die door hun moeder worden achtergelaten in Roemenië omdat ze een baan in Italië gekregen heeft, doet op het eerste zicht een beetje denken aan Nobody knows van Hirokazu Koreeda.

Met het grote verschil dat de oudste kinderen in dit geval tieners zijn en de moeder wél contact houdt met haar kinderen via telefoon en skype.
Vooral oudste dochter Georgiana (15) krijgt het hard te verduren: ze moet voor de 5 jongere kinderen - oudere broer van bijna 18 trekt er zich niks van aan en zit enkel te gamen - zorgen: eten maken, de was en de plas doen en ondertussen ook nog een beetje tiener proberen zijn.

Als ze dit ooit op Canvas tonen, zéker kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten