zaterdag 25 oktober 2014

Filmfestival - day eleven (That's all folks!)


Vandaag films nummer 21 en 22 gezien op het filmfestival, aan alles komt jammer genoeg een eind...

Het viel al bij al nog mee dit jaar: van de 22 films die ik zag, werden er "slechts" vier gebuisd (2/5 of minder) en konden er zeven op meer dan sympathie rekenen (4/5 of hoger).

Een bescheiden succesje.

Máár er moeten ook nog 2 films besproken worden:

Une nouvelle amie (11.50u, Kinepolis) 4/5



Een nieuwe film van François Ozon? Mét Romain Duris dan nog?

Alvast twee redenen voor mij om een film ab-so-luut te gaan bekijken...

Davids vrouw sterft en laat hem achter met een 6 maanden oude baby. Claire beloofde aan haar vriendin om een oogje in het zeil te houden op David en de kleine Lucie. Dat doet ze dan ook en als ze David op het onverwachts bezoekt, zit daar opeens een vreemde vrouw met Lucie te spelen, of toch niet?
David blijkt een fascinatie te hebben voor vrouwenkleren en voelt, sinds de dood van zijn vrouw, terug de drang om zich als vrouw voor te doen.

Een bitterzoete komedie met een prachtige Romain Duris (nog nooit een vrouw zo elegant zien lopen, alleen spijtig van die te mannelijke trekken in het gezicht), ik heb er van genoten!


Miss Julie (20.00u, Kinepolis) 3/5



Liv Ullmann is naast een gevierde actrice ook regisseur. Voor deze Miss Julie schreef ze bovendien ook nog eens het scenario, gebaseerd op een toneelstuk van August Strindberg.

En dat voel je serieus...
Het blijft jammer genoeg een toneelstuk op film: bijna alles speelt zich in dezelfde ruimte af en je ziet slecht drie acteurs (vier als je de korte flashback in het begin meetelt) in beeld. Hierdoor is het een redelijk statische film, met héél véél gepraat, al dan niet hysterisch.
Jessica Chastain - die overal bejubeld wordt, maar die ik enkel nog maar in The Help gezien heb omdat ze voor de rest steeds films kiest die mij 0,0 interesseren - is de neurotische, hysterische en totaal wereldvreemde Miss Julie uit de titel die een affaire heeft met een dienstbode, gespeeld door Colin Farrell.

Er vluchtten constant mensen uit de zaal tijdens de film, wat het nóg lastiger maakte om de aandacht erbij te houden want het was wel héél zware kost.

Blijkbaar niet door iedereen gesmaakt, kon ik het best pruimen, maar liefst geen twee keer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten