donderdag 16 oktober 2014

Filmfestival - day one (for me)


Gisteren ging ik naar de cinema...

De kop is er met andere woorden van af, mijn eerste twee films op het filmfestival zijn een feit.

En zoals elk jaar moeten er bij het aantal films dat ik zie, een aantal stinkers zitten, de eerste die ik gisteren zag paste jammer genoeg perféct in dat plaatje.

Une autre vie (14.30u, Sphinx) 1/5



Saai bij saai is zelfs nog te mild om deze film te benoemen en als ik de hele tijd probeer te zien hoe laat het is om te weten wanneer ik de zaal kan verlaten, ben je écht niet goed bezig hoor.

Het lag niet enkel aan het ritme van de film (dat heeeeeeeeeeeeel traag was, maar soms kan dat ok zijn), het lag ook voor een groot deel aan het acteerwerk van de twee hoofdrollen.
Zij legde niets van emotie in haar vertolking, haar teksten werden monotoon afgeraffeld en bij hem kon ik absoluut niets van passie ontdekken, hoewel dat nu juist zou moeten zijn waar de film voor een stuk om draaide.

Gefaald, en dat voor mijn eerste film op het festival...

Gelukkig maakte de tweede film heel wat goed:

Cold in July (20.00u, Sphinx) 4/5



Michael C. Hall is bij het grote publiek beter bekend als seriemoordenaar Dexter of, als je nog wat verder teruggaat in de tijd, als de homoseksuele David uit Six feet under, nog zo'n glansrol.

In deze film speelt hij Richard, een brave huisvader, die op een nacht een inbreker doodschiet in zijn huis. Het gebeuren wordt door de politie afgedaan als zelfverdediging en hij mag verdergaan met zijn leven. Wanneer de vader van de dode inbreker vrijkomt uit de gevangenis, is deze op wraak uit en het leven van Richard wordt een ware hel...

Als dan ook Don Johnson zich in het geheel gaat moeien, is het hek helemaal van de dam en slaat de sfeer van de film helemaal om.

Om maar te zeggen dat het een spannende film is, waar ook heel wat in kan gelachen worden vanaf het tweede deel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten