woensdag 22 oktober 2014

Filmfestival - day seven (gaggle of gays)


Tweede en laatste dag met 3 films op het programma en eerlijk gezegd, ik ben blij dat ze achter de rug zijn. Dagen met 3 films zijn supervermoeiend en er blijft absoluut niets van tijd over om nog iets anders te doen...

Vandaag werd het een homodagje (2/3 films), ze hebben zelfs een speciale selectie op het filmfestival waarin ze alles wat LGBT is verzamelen. Bewonderenswaardige poging maar toch een opmerking: ze zouden het beter een gay-selectie met een ietsiepietsie van de rest noemen, want van lbt is er niet veel terug te vinden.
Van de 15 films in de selectie draaien er 11 uitsluitend rond homo's, is er eentje waar wat excuuslesbiënnes in meedoen, één is een documentaire over Susan Sontag, je hebt er een die er totaal niet in thuishoort (daarover zo dadelijk meer) en 1 film over een transman.
Het zou beter kunnen...

En daar gaan we:

Pride (14.30u, Kinepolis) 3/5



Zoals altijd wanneer je veel van een film verwacht, kan dat wel eens tegenvallen.

Versta mij niet verkeerd, Pride is een heel charmant filmpje en ik heb mij serieus geamuseerd, maar een hoogvlieger vond ik het niet echt...

Ok, het is er één met een lach en een traan (serieus, wie het op het einde droog weet te houden, is compleet harteloos) en de acteurs spelen de pannen van het dak, maar veel meer deed het niet met mij...
Het is een film die je op een druilerige vrijdagavond kan bekijken, waarna je met een warm gevoel gaat slapen, maar een Billy Elliot of The Full Monty was het niet. (Met deze twee wordt de film trouwens voortdurend vergeleken in de pers.)


Predestination (17.30u, Kinepolis) 3/5



Dit is de film die ze ook in de LGBT-selectie opnamen, maar die er écht niet in thuishoort, hoewel ik begrijp waarom ze het wel gedaan hebben.

Veel over dat waarom kan ik niet verklappen, want dan verknal ik de film voor wie hem nog zou willen zien.

Laten we het hierop houden: wie na The sixth sense nog niet doorhad hoe de film in elkaar zat, moet zeker niet naar deze film gaan kijken. Je moet constant je aandacht erbij houden om het verhaal te kunnen volgen en als je dan bij de grote "revelatie" (zoals de vallende ring in The sixth sense) nog niet mee bent, heb je echt 97 minuten van je leven zitten verspillen.

Maar ik heb er van genoten, 't is altijd leuk om je hersenen eens te gebruiken tijdens een film en bij deze was dat zeker nodig.


Doc of the dead (20.00u, Studio Skoop) 4/5



Een documentaire over zombies, waarom niet...
Ik probeer de laatste jaren steeds een documentaire over film mee te pikken tijdens het filmfestival en zo heb ik toch al verschillende zéér entertainende docu's gezien over vooral horror.

Deze Doc of the dead begint met een fragment uit het Canadese parlement waarin de vraag gesteld wordt of de regering al maatregelen heeft genomen voor een mogelijke zombie-aanval vanuit de VS. Geen fictie, dit werd echt op de agenda geplaatst...

De rest van de documentaire houdt zich bezig met het ontstaan van de zombiemythe, wat je kan doen in het geval de zombieapocalyps zich voordoet en het verschil tussen trage en snelle (zoals in 28 days later of World war Z) zombies. In het laatste geval zijn we compleet f*cked.

Zéér grappige documentaire en de zin om (na het festival) een aantal zombiefilms in mijn dvd-speler te steken is zeker gewekt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten