zondag 19 oktober 2014

Filmfestival - day five


Vandaag was de eerste dag voor mij met 3 films, en zo volgt er later deze week nog eentje.
Dat het vermoeiend was, zal wel niet verwonderen.
Dat er redelijk wat leuks te zien was, misschien ook niet.

Het werd een Scandinavische dag (2 van de 3 films) en zoals ik gisteren al uitlegde, moet je tegenwoordig op het filmfestival pakken wat je kunt krijgen op dat vlak...




Een Deense kinderfilm, jawel.

En afgaand op de reactie in de zaal - er zaten enkele kinderen bij van de kleine soort - viel hij bij zijn doelpubliek in de smaak.

Het was een onderhoudende film, maar je moet natuurlijk altijd rekening houden met het feit dat het voor kinderen bedoeld is... Met andere woorden: overacting (en niet alleen bij de jonkies), doldwaze situaties en de nood aan een grote dosis suspension of disbelief.

Als je kinderen in huis rondlopen hebt die 10+ zijn, zeker eens bekijken!


Miss Zombie (17.30u, Sphinx) 3/5



Japanse zombiefilm maar dan een beetje anders...

In sfeervol zwartwit gefilmd en repetitief tot bijna in het absurde, heb ik serieus genoten van deze film. Je moet er maar in slagen om een zombiepersonage sympathiek te maken (ok, ok, er is ook Warm bodies, maar da's tienerstuff).
Bijna geen enkel personage heeft een naam, buiten het kind en na 3 keer was ik het gekrijste "Kenichi" van de moeder wel zat, maar dat was dan ook ver het enige minpunt in de film.

Een aanrader, en niet alleen voor wie het genre kan smaken.


Turist (20.00u, Kinepolis) 4/5



De eerste en enige Zweedse film en daarmee wordt het hoofdstuk Scandinaviƫ voor mij afgesloten dit filmfestival, meer zit er dit jaar blijkbaar niet in...
Het was wel precies alsof de hele afdeling Zweeds van Het Perspectief daar verzameld was, maar als je als student Zweeds een filmpje in deze taal wil meepikken op het festival, heb je dit jaar eigenlijk geen verdere keus.

Op de site van het filmfestival staat hij aangekondigd als een gitzwarte komedie en daar is echt geen woord van gelogen: je voelt bijna de plaatsvervangende schaamte en de breakdowns van de personages zijn eerder komisch dan tragisch te noemen.

Als die hier ooit in de zalen komt: kijken die handel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten