zaterdag 2 maart 2024

Kijktips week 2/3-8/3

Nog steeds aan het kijken naar Dead ringers op Prime, maar ik ben ondertussen ook begonnen aan House of the dragon op dvd.

Kwestie van een paar treinen achter te komen op de rest van de wereld...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 2/3:
Suicide squad (Play6 20.20u) - complete miskleun van een superheldenfilm (t.t.z. met focus op slechteriken). Hou u hier ver van.
The gold (NPO2 22.29u) - Britse misdaadserie over een goudstavenroof. Twee afleveringen na elkaar.
The terminator (Play6 22.40u) - herhaling van vorige week.

The dead don't die (VTM3 22.55u) - nogal geschifte zombie/sf-prent van Jim Jarmusch. Is er eentje die je moet gezien hebben om het te geloven...

Serena (VTM 00.45u) - doodsaaie film waarin Jennifer Lawrence en Bradley Cooper een houtbedrijf uit de grond stampen in North Carolina. Maar echt: saaaaaaaaaaaaaaaaaaaai.

Zondag 3/3:
Boer zkt vrouw (VTM 19.55u) - zesde jaargang alweer van dit boerendatingprogramma. Ik heb daar nog nooit een volledige aflevering van gezien en ga nu ook niet beginnen.
Juliet (VRT1 20.55u) - Vlaamse politieserie met Charlotte De Bruyne als West-Vlaamse flik die na jaren terug naar huis gaat. Voorzichtig enthousiast.

Maandag 4/3:
Ghost (Play5 20.35u) - Whoopi Golberg ging lopen met de Oscar voor beste bijrol, pakkend verhaal van een dode man die zijn vrouw niet met rust wil laten.

Bad company (VTM4 20.35u) - actiekomedie met Chris Rock en Anthony Hopkins. Niet mis.

De mosterd van Meus (VRT1 20.45u) - Jeroen Meus bezoekt tv-koks in andere landen op zoek naar bijzondere culinaire verhalen.

Celebrity Masterchef Vlaanderen (Play4 21.15u) - de vorige editie vond ik best te pruimen, benieuwd naar de kookkunsten van deze 10 BV's (waarvan ik er al twee niet ken). Ook een aflevering op woensdag.

Gestrand op Honeymoon Island (VTM2 21.55u) - tweede seizoen van deze reality-tv waar ze blindgetrouwde koppels droppen op een onbewoond eiland om te zien hoe lang het duurt voor ze elkaar de kop willen inslaan.

Dinsdag 5/3:
History's greatest heists with Pierce Brosnan (Play6 20.35u) - docureeks over spectaculaire inbraken etc. Eerst aan de beurt: The Antwerp Diamond Heist.
The hunger games: Mockingjay - part 2 (VTM3 20.35u) - en de laatste uit de originele trilogie. Niet de beste...
Wij zijn Europa (VRTCanvas 21.20u) - Lieve Blancquaert maakt een roadtrip door Europa en peilt naar de uitdagingen waar we voor staan.

En daar hoort natuurlijk ook een boek bij...
Woensdag 6/3:
Alien (Play6 20.35u) - de beste beschrijving van deze film: 

Yellowjackets (VTM3 20.35u) - tweede seizoen van deze thrillerserie waarin een groep highschoolmeisjes met hun vliegtuig neerstort in de wildernis. Twee afleveringen na elkaar. 

Speed (VTM4 20.35u) - leuke actiefilm waarin Sandra Bullock en Keanu Reeves een bus moeten zien te stoppen die gaat ontploffen.

Call me by your name (VRTCanvas 22.5u) - timotei in zowat de vreselijkste "romantische" film ooit - 't is eerder twee eikels die elkaar de duvel aandoen. Wat was ik blij toen dit gedaan was, zeg.

Donderdag 7/3:
Little women (Play5 20.35u) - nog een keer timotei, hier in een bijrol want het gaat over de 4 March-zusjes met Saoirse Ronan als Jo op kop. De film van Greta Gerwig kreeg 5 Oscarnominaties en verzilverde er 1.

Escape from New York (VTM4 20.35u) - actiefilm met Kurt Russell die in een apocalyptische toekomst de president moet redden uit de gevangenis die Manhattan is. Verrassend goed.

Blind gesprongen (VTM 21.50u) - ook dit is terug: mensen veranderen blind van job en moeten hun oude job opgeven. Schoon als die nieuwe job niet aanslaat...

Vrijdag 8/3:
Green book (VRTCanvas 21.30u) - won Oscar beste film, beste bewerkt scenario en beste bijrol in 2019 (hoewel ik liever The favourite had zien winnen toen). Feelgoodfilm over racisme, je moet het maar klaarspelen.

Suicide squad (Play6 22.20u) - herhaling van zaterdag en nog steeds te mijden.
Colette (NPO2 00.24u) - biopic over de Franse schrijfster, meesterlijk vertolkt door Keira Knightley. Aanrader van de week!

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten