zondag 25 september 2022

Miss Merkel: Mord auf dem Friedhof - David Safier

 
Rowohlt Verlag, 2022
347 p.
Vertaald als: Miss Merkel en de moord op het kerkof (verschijnt 25/10/22)


Miss Merkel is back! En ook deze keer is het een cosy mystery geworden.

Na haar lotgevallen in het eerste boek, verveelt Angela zich een beetje, zeker nu haar man Achim op wandelvakantie is in de Italiaanse Alpen en ze voor de rest niet veel te doen heeft...

Of het daardoor is dat ze gecharmeerd wordt door een man die ze ziet lezen op het kerkhof laat ik in het midden, maar al gauw blijkt haar crush - die ze in gedachten Aramis noemt omdat Kurt Kunkel nu ook geen naam is - verwikkeld te zitten in een moordzaak: de grafdelver van het dorp wordt door Angela en haar hond Poetin vermoord teruggevonden waarbij zijn benen loodrecht omhoog uit een vers graf steken. En Aramis - één van de twee lokale begrafenisondernemers - staat midden in de storm van Angela's verdachten.

Aangezien de lokale politiechef compleet incompetent is, valt de taak opnieuw op Angela Merkel om de zaak op te lossen.

Minder verrassend dan het eerste boek, maar nog steeds een warm dekentje van gezelligheid en soms is dat alles wat je nodig hebt.

3.5 sterren, voor sfeer en gezelligheid.

En oh ja, eerder dit jaar bereikte ons dit bericht:

Auteur David Safier vindt het niet meer kunnen dat Angela Merkels mopshond in deze boeken Poetin heet en vanaf de nieuwe drukken en in eventuele verdere boeken zal hij voortaan als Pupsi door het leven gaan (wat dus letterlijk Scheetje betekent, 'k weet niet of dat zoveel beter is). Of hoe de realiteit pijnlijk kan worden voor iets wat in se gewoon grappig is/was. En naar ik begrijp zal dat bij de Nederlandse vertaling van dit boek ook al het geval zijn.

Beetje jammer vind ik toch, maar zo is het nu eenmaal...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten