maandag 16 mei 2022

April favorites

April was een bezig maandje met heel wat activiteiten en heel wat leuks in mijn eigen zetel.

En ik ga eens niet beginnen met de bioscoopfilms, maar met de quizzen waar we onze opwachting maakten:

Want er werd maar liefst 3 keer gequizd in april, waarvan twee avonden na elkaar. Zotjes.

Op 23 april was het in Lokeren te doen en behaalden we de 14e plaats op 40 ploegen. En ver alle ploegen voor ons waren zware kleppers. Niet slecht dus.

Op 29 april eindigden we maar liefst tweede op slechts 3 puntjes van de eerste. Schouderklopje voor onszelf. En een dag later werden we vierde op 40 ploegen in Aalst. April was een goeie quizmaand.

Wat bioscoopfilms betreft, was het maar een mager beestje: ik ging begin april kijken naar Fantastic Beasts: the secrets of Dumbledore en dat was het.

Er is geen bespreking van deze film op mijn blog te vinden omdat ik hem niet meteen denderend vond... Het voelde nog steeds aan als een opvulfilm, mijn favoriete personage - Tina Goldstein - kwam zo goed als niet aan bod (5 seconden op het einde is niet genoeg he!) en ik heb mij hier en daar toch stierlijk zitten vervelen.

De geruchten dat het wel eens de laatste film zou zijn (er werden ons vijf films beloofd en dit was de derde), kan ik alleen maar toejuichen. Interessant was het helemaal niet meer.

Gelukkig heb ik thuis wél mijn hartje kunnen ophalen met het bekijken van goeie dingen:

Ik was ooit ergens midden in seizoen 2 van Star Trek: Discovery gestopt en had ineens zin om verder te kijken. Daarna gooide ik er meteen maar het derde seizoen achter aan. 

Dit is gewoon een leuke serie die het Star Trek-gevoel verder zet. Kan ik alleen maar toejuichen.

Ik keek ook het vierde en laatste seizoen van Killing Eve uit en kon niet meer teleurgesteld zijn.

Ok, het was een degelijk seizoen en ik heb kunnen lachen en meehuiveren, maar die laatste 2,5 minuten hadden voor mij helemaal niet gehoeven - die deden alles van de afgelopen 4 seizoenen teniet. Mèh.

Iets beter verging het mij met het onverwacht opgedoken vierde seizoen van Mord mit Aussicht op de Duitse televisie.

We kregen een nieuwe commissaris en nieuwe domkopagenten maar wel nog steeds hetzelfde kneuterige Henghash. Kon ik alleen maar toejuichen.

Op 1 april werd de Spring Cosy Reading Night georganiseerd en ik maakte me klaar voor een avondje lezen en snacken:

Er werden drie boeken gelezen en alles op de foto wat eetbaar is, werd verorberd.

Enkel jammer dat alleen De plek van Annie Ernaux de moeite van het lezen was...

We hadden ook een bijeenkomst van onze leesgroep in april, waar we Vanuit hier zie je alles van Mariana Leky bespraken.

Ik las het in het Duits.
Een boek dat unaniem werd goedgekeurd en dat ik zeker - ooit - nog eens opnieuw ga lezen. Er valt namelijk zoveel in te ontdekken.

Als laatste dan nog mijn book haul van april en 't was weer de moeite...

Ensign Sylvia Tilly is mijn favoriete personage uit Star Trek: Discovery en nu bleek er een boek over haar te bestaan (The way to the stars). Dat werd dus aangekocht.

En omdat ik toch op de site van amazon zat rond te snuffelen, ontdekte ik dat er al 2 nieuwe delen van de Monstress comic uit waren. Die werden dan maar mee besteld. Ik begrijp nog steeds niet waar deze serie over gaat, maar 't is gewoon zo mooi getekend en het blijft ook boeien.

Tijdens een andere zoeksessie op het internet stootte ik op de boeken van Sophie Chabanel die een reeks heeft over een detective en alle volumes hebben iets met katten te maken. In La griffe du chat, het eerste deel van de reeks, wordt alvast de eigenaar van een kattencafé vermoord. Misschien heb ik hiermee een nieuwe favoriete detectivereeks gevonden?

Tar baby vond ik letterlijk op straat. Ik was naar huis aan het wandelen na het werk en het boek hing in een plastic zak aan een verkeersbord. Het werd dus gauw meegenomen op de verdere tocht naar huis. En ik wil het ook echt lezen, anders had ik het wel laten hangen voor een volgende passant.

In Gent vond ik Galatea, een nieuw verhaal van Madeline Miller (Circe, The song of Achilles), dat dus ook mee naar huis moest.

De reden waarom ik even in Gent was, was om bovenstaand tijdschrift te kopen waarin een interview met Virginie Efira staat over haar nieuwe film (ja, madame heeft nog maar eens een nieuwe film uit) die eind mei in Frankrijk in de zalen komt. Of hij hier gaat verschijnen is voorlopig nog onbekend - ik voorzie alvast een tripje naar Duinkerke de komende weken om hem te gaan zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten