zaterdag 28 augustus 2021

Kijktips week 28/8-3/9

September staat voor de deur en dat wil zeggen: bakken nieuwe (en de terugkeer van oude) programma's op tv!

Maar eerst wil ik nog even reclame maken voor Disney+, want daar staat sinds gisteren Cruella gratis en voor niks in de catalogus te blinken.

En hoewel het een leuke film was (ik heb natuurlijk meteen gekeken) met een meer dan behoorlijke Emma Stone en een doodgewoon heerlijke Emma Thompson, heb ik mijn bedenkingen bij het "menselijk" maken van filmslechteriken. Kunnen die nu niet gewoon geboren zijn als het duivelsgebroed dat ze zijn?

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 28/8:
Batman v Superman: Dawn of justice (Play4 20.05u) - draak van een DC-film. Het enige goeie er aan is dat dit de eerste keer is dat Gal Gadot de botten van Wonderwoman vulde.
The blind side (Play5 20.25u) - sentimentele Amerikaanse film waarvoor Sandra Bullock een Oscar won. 
The hitman's bodyguard (VTM2 20.30u) - het vervolg hierop liep deze zomer in de cinema's. Waarschijnlijk is het even onnozel als deze film.
Hasta la vista (één 20.45u) - Vlaamse hitfilm over drie mannen met een beperking die richting Spanje trekken om te gaan "poepen". Er zijn slechtere films.

Lean on Pete (Canvas 22.10u) - het verhaal van een jongen en een paard. Niet meteen iets waar ik in geïnteresseerd ben, maar het kreeg goeie kritieken.

Ventoux (NPO3 22.20u) - Nederlandse film over een groepje vrienden die de Ventoux op fietsen. Raar genoeg speelt Wim Opbrouck ook mee.
Inside man (VTM2 22.40u) - bankovervalfilm waarin Jodie Foster even acte de présence geeft. Kon de film jammer genoeg niet redden.
T2 Trainspotting (VTM3 22.40u) - vervolg op de originele Trainspotting en hoewel het leuk weten is hoe het de personages vergaan is, is het een overbodige film.
When Harry met Sally (NPO2 00.10u) - ik denk echt dat ze bij NPO en Canvas van elkaar afkijken want ook deze was deze zomer al op Canvas te zien.

The beguiled (VTM 00.15u) - Sofia Coppola maakt een remake van een film met Clint Eastwood (niet gezien). Nicole Kidman, Elle Fanning, Kirsten Dunst en Colin Farrell spelen de hoofdrol. Ok film, maar niet meer dan dat.

Zondag 29/8:
Real steel (VTM3 18.05u) - leuke familiefilm over vechtende robots. Echt, het is veel beter dan dat het klinkt...

De kuthoer (NPO3 20.20u) - een columniste neemt op een dag wraak op haar online trollen. Klinkt niet slecht. En fantastische poster.

Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull (Play4 20.25u) - vierde deel en echt slecht. Enkel Cate Blanchett als badwoman was te doen.

Maandag 30/8:
Thuis (één 20.10u) - en ook deze soap is terug. Zijn we eindelijk verlost van die verdomde kampioenen!
Snackmasters (VTM 20.35u) - terugkeer van dit dwaze programma waarin topchefs snacks proberen na te maken.
De Verhulstjes Saint-Tropez (Play4 20.35u) - waarom? Waarom? Waaroooooooooooooom????
Spoed 24/7 (één 20.40u) - ook deze humaninterest is terug.
Onverwacht (één 21.40u) - tienermoeder Stephanie Planckaert praat samen met haar nu 16-jarige dochter Iluna met tieners over seks.
Red light (VTM 21.50u) - werd al uitgezonden op NPO en was al op Streamz te zien, maar nu eindelijk op ons eigen tv-scherm. Ik ga kijken.

Dinsdag 31/8:
The best of (VTM 20.35u) - soort van Liefde voor muziek maar dan in de Brusselse AB. Eerst aan de beurt zijn De Kreuners.
Scheire en de schepping (Play4 20.35u) - en ook deze wetenschappelijke spelshow is terug. Ik zie Lieven toch zo graag bezig... Hopelijk is Googleman ook weer van de partij.
Memento (VTM4 20.35u) - film waarin we achterwaarts te weten komen wat er juist aan de hand is. Sterk staaltje cinema.

Durf te vragen (één 20.40u) - nieuw seizoen van dit programma dat stoute vragen wil stellen aan gemarginaliseerde mensen.
Kinderen van de migratie (Canvas 21.20u) - nieuwe reeks Kinderen van..., deze keer over migratie (ah ja, want dat is de titel).
Loslopend wild (één 21.25u) - eindelijk een nieuw seizoen van deze sketchreeks, we zitten al 5 jaar naar dezelfde moppen te kijken. Wit wijntje?
De ideale wereld (Canvas 22.10u) - terugkeer van het satirische huisprogramma van Canvas.

Woensdag 1/9:
Tien om te zien live (VTM 20.35u) - vorige week werd er eenmalig nog eens een Tien om te zien opgenomen. Kijken voor het jeugdsentiment.
Viervoeters (Play4 20.35u) - nu ga ik iets controversieels zeggen. Dit is de Vlaamse versie van het Britse The dog house (te zien op één en NPO3), een programma waar hondjes en mensen gematcht worden en waar ik graag naar kijk - ja, ik weet het.. 't Is bij ons bovendien met Dominique Van Malder en Joris Hessels.

Let's talk about sex (één 20.40u) - Lieve Blancquaert reist de wereld rond, nu om met mensen over seks te praten. Eerste stop: Japan.
Killing Eve (Canvas 22.15u) - derde seizoen van deze schitterende reeks. Heb ik natuurlijk vorig jaar al op BBC gezien. Twee afleveringen na elkaar.

Donderdag 2/9:
Is er een dokter in de zaal? (één 20.40u) - terugkeer van dit saaie spelprogramma met Philippe Geubels rond gezondheid en lichaam.
De tijd van ons leven (één 21.30u) - Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham scholen zich om tot tijdrijders van niveau. Of dat is de bedoeling...

Vrijdag 3/9:
Midsomer murders (één 20.35u) - seizoen 22 van deze Britse misdaadserie. Bomma kan weer kijken.
Belgium's got talent (VTM 20.35u) - terugkeer van dit verkapte hiphopdansprogramma. Ik ga niet kijken.
Harry Potter and the sorcerer's stone (Play4 20.35u) - we zijn weer vertrokken voor 8 weken...
Legends of the fall (VTM3 20.35u) - Brad Pitt met lang haar. Meer moet je niet weten.
No country for old men (Canvas 22.10u) - meesterwerk van de gebroeders Coen. Kijken!

The good doctor (VTM 22.45u) - vierde seizoen van deze dokterserie. Ik kijk er niet bewust naar, maar als ik er op val blijf ik kijken.
Emmanuelle (VTM4 22.50u) - enkel uit filmgeschiedenisoogpunt ga ik hier naar kijken. Ik verwacht er niks van...

The big sick (NPO3 23.25u) - waargebeurde romantische komedie. Maar ik was niet onder de indruk.
Yentl (NPO2 00.15u) - Papa can you hear me? Barbra Streisand trekt een broek aan en gaat studeren.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten