vrijdag 13 augustus 2021

Kijktip: Cat's eye

Het is hier wel al geweten dat ik mij tijdens Stephen King Reading Month al eens waag aan verfilmingen van 's mans werk - hoe slecht ze ook mogen zijn (wat meestal het geval is).


Deze keer ging ik voor Cat's eye, een anthologiefilm uit 1985.

En zeg nu zelf: een film naar werk van King met een kat op de poster en Cat in de titel? Daar gaat de deze naar kijken!

Al was ik wel de hele film bang voor het lot van de kat die door de scènes struint, maar daar kan ik al een spoiler geven: de kat overleeft het helemaal.

Cat's eye zijn eigenlijk drie korte films die losjes aan elkaar gebreid worden door een kat die van het ene naar het andere loopt.

De eerste twee verhalen (Quitters Inc. en The ledge) zijn gebaseerd op twee kortverhalen van King en het derde (General) werd speciaal geschreven voor de film, dat vind je dus niet op papier terug. En dat laatste is ook het onnozelste van de drie.

Waar het eerste gewoon verontrustend is (een man wil stoppen met roken en stapt in een programma waar een terugval consequenties heeft voor zijn vrouw en dochter) en het tweede een beetje spannend (een rijkaard wiens vrouw vreemd ging verplicht haar amant om op de richel rond zijn penthouse een toertje van het gebouw te doen) - ze deden mij zelfs denken aan de volwassen verhalen van Roald Dahl - was General echt ridicuul.

In dat laatste verhaal komt de kat terecht bij een klein meisje (Drew Barrymore) dat geplaagd wordt door een soort trolletje. Nu heeft de kat in de vorige stukjes steeds dat meisje gezien waarbij ze om hulp vraagt en nu is er een glansrol voor het beest - dat zij General heeft gedoopt - weggelegd. Maar de trol was zo hilarisch slecht geanimeerd dat ik meer in een lachstuip zat dan wat anders...

Al bij al was dit niet zo'n slechte kijkervaring, de eerste twee verhalen waren redelijk boeiend en zelfs het laatste keek ik helemaal uit, maar dan met een grijns op mijn gezicht door de onzin die ik op mijn scherm zag. Ook krijg je enkele verwijzingen naar ander werk van King in de film, wat altijd leuk is natuurlijk. Het meeste zit ook in de trailer:

Kingfans moeten dit zeker eens opsnorren, je zal het je niet beklagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten