donderdag 9 juli 2020

Juni favorites


Juni bracht de terugkeer naar het "normaal": ik ging weer werken volgens mijn gewone uren en moest afscheid nemen van de paar maanden dat ik netjes een nine-to-five job had met elk weekend vrij. Mensen die op die manier werken zijn echt met hun gat in de boter gevallen, al beseffen ze het zelf niet: ik had tonnen vrije tijd 's avonds en sloeg zoals nog nooit gezien aan het koken - gewoon omdat ik er de tijd voor had. En die vrije weekends... Zalig gewoon.

Nu zit ik weer volop in de sleur van voorheen en ben ik weer vermoeid zoals voorheen. Toch leuk om weten dat sommige dingen hetzelfde blijven...


Naar de cinema werd er niet gegaan in juni. De bioscopen waren namelijk nog niet open en online of op VOD werd er niets aangeboden dat ik wou zien.

Wat niet wil zeggen dat ik geen films gekeken heb, integendeel.

Toppers van de maand:

Whiplash werd op 5 juni op Canvas vertoond en ik zette mij er eens goed voor. En hoewel deze film zich afspeelt in een conservatorium en draait om een drummende jongeman die de brutaliteit van zijn dirigent moet ondergaan, kon ik hem serieus smaken. Een echte aanrader.

Wild werd ook op Canvas vertoond, maar dan op 26 juni en ik ging voor de opgenomen versie van Vitaya die al ver 2 jaar op mijn decoder stond. Hierin vertolkt Reese Witherspoon Cheryl Strayed, een vrouw die het hele Pacific Crest Trail wil afwandelen om met nare ervaringen af te rekenen. Waargebeurd en puik vertolkt.

Ik bekeek ook enkele documentaires die al een aantal jaren stof stonden te vergaren op mijn decoder:

I am Heath Ledger is een documentaire over de betreurde acteur, bestaande uit privéfilmpjes en gesprekken met zijn vrienden en familie. Heath leefde aan 500 km/h en het kon niet anders dan ooit fout met hem aflopen. Wel een mooi document over deze toch wel tragische figuur.

En over tragische figuren gesproken: ook de documentaire over Magda Goebbels maakte indruk. Hoe zij haar gezin presenteerde als het ideale Nazigezin (waarbij ik ongewild aan de familie Von Trapp moest denken) en hoe ze opklom tot zowat de belangrijkste vrouw in Hitlers omgeving... Indrukwekkend en angstaanjagend.

Alle films die ik in juni zag.
Gequizd werd er wél in juni:

Om 20.00u zat ik klaar voor de tv (weer een hele organisatie) om mee te doen aan deze quiz. Ik haalde slechts 16/40, maar heb mij wel heel goed geamuseerd. Nog van dat.

Er werd weer druk gelezen en gesneukeld op de twee Cosy reading nights die werden georganiseerd:

Op 10 juni was het eigenlijk een Cosy reading afternoon, maar aangezien ik moest werken, werd het een gewone avondleesmarathon voor mij.

Ik begon aan het boek Al wat schittert omdat de miniserie ervan begon op BBC in juni, maar ik heb het dus nog altijd niet uit en de serie nog steeds niet kunnen bekijken...

Zoals je hier kan zien, want op 27 juni was ik er nog steeds in bezig...

Rest me enkel nog een kleine book haul (want ik kan me toch niet bedwingen):
Yep, Karin Slaughter heeft weer een nieuw boek uit en 't is er weer eentje over Will Trent. Wat dus wil zeggen dat ik het nog niet kan lezen want ik zit hopeloos achter in die reeks...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten