zaterdag 25 juli 2020

Kijktips week 25/07-31/07


Gisteren keek ik naar Family Romance, LLC - de nieuwste film van Werner Herzog die op Mubi te zien is (eerste maand gratis kijken).

In deze speelfilm in docustijl volgen we een man die een bedrijfje uitbaat dat mensen verhuurt in Japan (en dat bestaat echt). Zelf werd hij ingehuurd door een moeder die haar twaalfjarige dochter een vaderfiguur wil geven, zonder dat het kind weet dat hij haar vader niet is.

Sterk gegeven voor een film, enkel jammer van de ondermaatse acteerprestaties af en toe.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 25/07:Paddington 2 (VTM 20.25u) - de eerste film was schattig tot en met, deze doet er nog een schepje bovenop en is ook nog eens pakken leuker.

Ben-Hur (Vier 20.25u) - nee, niet de klassieker, maar een remake uit 2016 vol onbekende B-list acteurs.
Waitress (Vitaya 20.25u) - hartverwarmend waargebeurd verhaal over een serveerster die heerlijke taarten bakt.
Groenten uit Balen (één 20.45u) - verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Walter van den Broeck. Niet slecht voor een Vlaamse film.
A bigger splash (Canvas 22.35u) - blijkbaar een remake van La Piscine, het meesterwerk met Romy Schneider en Alain Delon. Deze versie is met moemelmatthias, ik laat het dus passeren.

Zondag 26/07:
Beneath the Planet of the Apes (VTM 14.40u) - vervolg op de eerste Apenplaneet. Prehistorisch leven in de metro van New York.
National treasure (VTM 16.35u) - heerlijke avonturenfilm voor het hele gezin met Nicolas Cage als gesjeesde Indiana Jones.

Forrest Gump (VTM 20.25u) - "life was like a box of chocolates..." etc.
The magnificent seven (CAZ 20.40u) - staat nog onbekenen op mijn decoder van de vorige uitzendbeurt. Klassieke western gebaseerd op het Japanse Seven Samurai, dat ik ook nog moet zien...

Achter de wolken (één 21.05u) - verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Michael De Cock. Jo De Meyere en Chris Lomme spelen verloren geraakte geliefden op oudere leeftijd.
Midnight cowboy (NPO2 23.25u) - zomergastfilm. Won enkele Oscars, waaronder beste film. Staat nog onbekeken op mijn decoder van de vorige uitzendbeurt...
Maandag 27/07:Minority report (Q2 20.30u) - Tom Cruise speelt een flik die moordenaars oppakt voor ze hun moord plegen. 't Is niet zijn slechtste werk.
Pride (NPO3 21.15u) - waargebeurde Britse homokomedie. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht, maar het blijft een vermakelijke film.
The Orderud case (Canvas 22.45u) - zesdelige docureeks over een driedubbele moordzaak die Noorwegen schokte.

Dinsdag 28/07:Memento (CAZ 20.40u) - thriller waarin de gebeurtenissen van achter naar voor worden verteld. Iconisch.

Ex machina (CAZ2 20.40u) - een jongeman wordt geconfronteerd met vergevorderde AI Ava. Aanrader van de week!
Woensdag 29/07:Escape at Dannemora (Canvas 22.10u) - herhaling van deze gevangenisreeks. Twee afleveringen na elkaar. Bekroonde reeks maar kon mij niet boeien.

Donderdag 30/07:The great train robbery (CAZ 20.40u) - ik ken de film uit 1979 niet, 't is met Sean Connery en hij gaat een trein met goud beroven. Maar het ziet er vermakelijk uit, ik ben benieuwd...
Mar adentro (Canvas 21.10u) - Cinema Canvas: man raakt verlamd en wil sterven. Glansrol van Javier Bardem die eigenlijk alleen in bed moet liggen.
Vrijdag 31/07:British Academy Television Awards 2020 (BBC1 20.00u) - uitreiking van de Britse tv-prijzen. Genomineerd? Gentleman Jack! Killing Eve! Fleabag!
American honey (Canvas 21.10u) - deze film heeft één van de lelijkste posters ooit, maar de film intrigeert mij wel. Drank, drugs en tijdschriftabonnementen, daar gaat het blijkbaar over.

Noordzee, Texas (één 23.10u) - twee jongens worden verliefd aan de Noordzee. Lowieke uit Thuis speelt één van de hoofdrollen.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten