zaterdag 1 juni 2019

Kijktips week 01/06-07/06


Sinds een tweetal weken wordt laat op zaterdagavond de kijker vergast op een aflevering van Hooten & the lady op één. Buiten het feit dat het seksistisch as hell is om het vrouwelijke hoofdpersonage niet eens met naam te vernoemen in de titel en het mannelijke hoofdpersonage een macho van formaat te laten zijn, is dit eigenlijk wel een leuke serie...

Brits van makelij, opgenomen over de hele wereld, is dit een Indiana Jones-light serie waar ook wel wat humor in zit. Enkel jammer dat het bij dat eerste seizoen van 8 afleveringen gebleven is, het was blijkbaar veel te duur om nog door te gaan...

Bonusreden om te kijken: de moeder van lady Alexandra Lindo-Parker wordt gespeeld door Jane Seymour.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 01/06:
The Orville (Q2 18.55u) - herhaling van het eerste seizoen van deze SF-reeks. Wat begon als een parodie op Star Trek, werd al snel een grappige reeks in space.

HAN: human animals nature (één 20.10u) - natuurdocumentairereeks over het wildpark in Han-sur-Lesse. Wie is daar niet als kind eens gepasseerd?

De buurtpolitie: de grote geldroof (VTM 20.25u) - WHY??? Oh why?
Hachiko - a dog's story (Vitaya 20.25u) - ik denk dat dit enkel verteerd kan worden door hondenliefhebbers (ikke nie) en/of mensen die naar films kijken om opzettelijk te wenen (ook nie).
The pursuit of happyness (één 21.20u) - Will Smith in een waargebeurd verhaal waarin ook zijn ettertje van een zoon, Jaden Smith, mag meespelen. Te mijden overemotionele rommel.
Begin again (NPO3 00.35u) - Keira Knightley als een zangeres? Je gaat het geloven na het zien van deze charmante film.

Zondag 02/06:
Siren (Q2 22.10u) - Amerikaanse serie over een moordzuchtige zeemeermin, gespeeld door een Vlaamse (!). Was blijkbaar al via Telenet te zien, maar nu kan de rest van Vlaanderen zijn oordeel vellen.

American Horror Story: Roanoke (Q2 23.10u) - zesde seizoen van deze horrorreeks. Ik stopte met kijken naar dit seizoen omdat ik het té eng vond... Misschien even herkansen?

Maandag 03/06:
The team (Q2 20.35u) - herhaling van het eerste seizoen van deze internationale reeks. Seizoen twee komt er binnenkort aan op VTM en kan je nu al bekijken op de VTMGo app.
The princess diaries (Vitaya 20.40u) - charmante film over een doodgewoon meisje dat de kroonprinses van een ver land blijkt te zijn.

Dinsdag 04/06:
Love, Marilyn (Vitaya 13.45u) - documentaire over Marilyn Monroe, gebaseerd op teruggevonden persoonlijke brieven.

Eyes wide shut (Zes 20.35u) - meesterwerk van de hand van Stanley Kubrick, waarin Nicole Kidman hubby Tom Cruise met gemak naar huis speelt.

Woensdag 05/06:
Blade 3: trinity (Zes 20.35u) - zoals al in de titel staat, de derde film over daywalker Blade.
The X-files: I want to believe (Q2 22.20u) - waarom ze bij Q2 die X-filesfilms willen blijven uitzenden, ik versta het niet. Zonder de serie zijn die niet te begrijpen en wie weet daar nog alles van, de dag van vandaag?

Donderdag 06/06:
Minority report (Q2 20.35u) - het is al Tom Cruise wat de klok slaat deze week (ook nog Mission Impossible: rogue nation op VTM zondag), deze keer een film naar werk van Philip K. Dick. Best ok.

Vrijdag 07/06:
The parent trap (Vijf 20.35u) - meer dan geslaagde remake van een film uit de jaren '60. Met een blozende Lindsay Lohan als het dubbele Lotje.

Captain America: the first avenger (VTM 20.40u) - hebben ze die nog niet onlangs uitgezonden? Anyway, hij blijft goed.


Indiana Jones and the temple of doom (Vier 22.35u) - de ultieme zaterdagnamiddagfilm uit mijn jeugd! Nu op vrijdagnacht...

Copycat (één 23.35u) - meer dan 20 jaar oude thriller waarin Sigourney Weaver een agorafobische psychologe speelt die een rijtje misdaden moet helpen oplossen. Claustrofobisch is het juiste woord.

Clouds of Sils Maria (NPO2 00.00u) - dit is geen spek voor ieders bek, maar het is wel de film waar Kristen Stewart - voor mij dan - bewees dat ze wél kon acteren.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten