zaterdag 22 juni 2019

Kijktips week 22/06-28/06


Er zijn zo van die gebeurtenissen waarvan je jaren later nog steeds weet waar je je bevond toen je er van hoorde. 9/11 is er zeker zo eentje, maar ook toen het bericht kwam dat Yasmine was gestorven, is een moment dat ik me mijn hele leven zal herinneren. Ook waar ik was en onder welke omstandigheden...

Deze week is het 10 jaar geleden dat ze deze wereld achter zich liet en 10 jaar nadat ik onderweg in de auto het bericht op de radio te horen kreeg. Net geen ongeluk gehad toen...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 22/06:
Toy story 3 (VTM 17.10u) - derde deel uit deze filmreeks en wonder boven wonder de moeite waard. Voorbereiding op deel 4 dat momenteel de zalen verovert.

The dark knight (Vier 20.25u) - Batmanfilm die vooral schittert door Heath Ledger als The Joker.

Bo (Vitaya 20.25u) - verfilming van Het engelenhuis van Dirk Bracke. Hoofdrolspeelster Ella-June Henrard hangt de dag van vandaag aan de arm van Kevin Janssens. Ja, zo interessant vind ik deze film. (not)
The karate kid (VTM 20.30u) - remake met irritant ventje Jaden Smith die kung fu (!!) leert en geen karate.
Saving private Ryan (VTM 23.05u) - bekroonde Spielbergfilm die ik nog steeds niet gezien heb. En ik heb ook niet meteen de drang ertoe.
The farewell party (NPO2 23.40u) - enkele weken geleden nog op Canvas te zien, nu herkansing op NPO.

Zondag 23/06:
Yasmine: zo was er maar één (TVOOST 10.00u) - afgelopen donderdag werd er een tributeconcert gehouden voor Yasmine in zaal Elkerlyck in Antwerpen. TVOOST zendt het concert uit.

The birth of a nation (CAZ 20.40u) - historisch drama over slavernij in de VS. Niet te verwarren met de gelijknamige film uit 1915 die nogal fout mag genoemd worden.
Marnie (CAZ 22.45u) - Hitchcockfilm waarin dievegge Marnie (Tippi Hedren) voor de charmes van Sean Connery valt.

Dinsdag 25/06:
When Harry met Sally (Zes 20.35u) - heerlijke romantische komedie waarin een man en een vrouw bewijzen dat mannen en vrouwen géén vrienden kunnen blijven zonder dat er seks in het spel komt (spoiler!).

Dit was Yasmine (één 20.40u) - special over Yasmine waarin familie en vrienden terugblikken op deze bijzondere vrouw.

The X-files (Q2 22.25u) - herhaling van het elfde seizoen van deze sf-serie. Niet alle afleveringen zijn even goed, maar Rm9sbG93ZXJz (ofte aflevering 7) vond ik zeker de moeite.
The dark knight (Zes 22.30u) - gemist op Vier op zaterdag? Herkansing op Zes.

Woensdag 26/06:
The InBetween (Fox 20.35u) - politiedrama met een bovennatuurlijke twist. Deze serie loopt nog maar net in de VS, 't is dus supervers. Ik ben benieuwd.

Brooklyn (Vitaya 20.40u) - naar de roman van Colm Tóibín. Een Iers meisje verhuist naar Amerika en gaat daar kapot van de heimwee. Ik vond de film maar zo-zo, maar er zijn (grote) fans.
National treasure (VTM 22.05u) - het is alsof ze deze film (en het vervolg) toch zeker 2x per jaar spelen. Ik klaag niet hoor...

Donderdag 27/06:
Max (één 21.10u) - ze halen bij één deze compleet gedateerde film nog eens van onder het stof. Jacques Vermeire zet wel een heel charmant personage neer.
The butterfly effect (Vier 22.30u) - best bekijkbare thriller, ondanks Ashton Kutcher. Hopelijk is het de director's cut met - in mijn ogen - het betere einde.

Vrijdag 28/06:
What women want (VTM 21.40u) - onnozele film met Mel Gibson waarin hij ineens de gedachten van vrouwen kan horen. Lachen! (not)
Armageddon (Vier 22.35u) - de aarde wordt bedreigd door een asteroïde en Bruce Willis en co gaan het oplossen. Degelijke actiefilm.
The diary of a teenage girl (NPO3 23.25u) - film naar de graphic novel van Phoebe Gloeckner over een tienermeisje dat seksueel ontluikt. Aanrader van de week!

Papillon (één 23.40u) - klassiek gevangenisdrama met Dustin Hoffman en Steve McQueen. Ik heb deze film nog niet gezien, misschien neem ik hem wel op.

Veel kijkplezier!


1 opmerking: