zaterdag 20 april 2019

Kijktips week 20/04-26/4


't Is weer voorbij die mooie winter... Jawel hoor, het hooikoortsseizoen komt er weer aan voor ondergetekende wat wil zeggen: nóg minder naar buiten komen want daar wacht enkel de hel die waterende en jeukende ogen en een dichtgesnoerde keel heet.

En het is vooral gras dat dit heerlijk effect op mij heeft....
Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 20/04:
The hunger games (Vier 20.25u) - eerste uit de reeks, volgende week deel 2. Best verteerbare films met Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen die een distopisch regime wil omverwerpen.
Legally blonde (Vijf 20.25u) - heerlijke komedie waarin Reese Witherspoon in al haar roze glorie advocate wil worden - en daar in slaagt.

Freaky friday (Vitaya 20.25u) - niet de versie met een piepjonge Jodie Foster, maar de remake met Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis. Blijft wel goed.
Bienvenue chez les Ch'tis (één 21.25u) - als er nu één Franse film is die ik totaal overroepen en hoegenaamd niet grappig vind, is het deze wel. Maar hij heeft blijkbaar zijn fans...
De helaasheid der dingen (VTM 21.30u) - geslaagde verfilming van het gelijknamige boek, maar dit laatste blijft toch het betere.
Bar bahar (Canvas 22.10u) - Israëlische film over 3 Palestijnse vrouwen in Tel Aviv en hoe hun leven bepaald wordt door een conservatieve religieuze samenleving.

Zondag 21/04:
The passion of the Christ (CAZ 20.40u) - op Pasen mag deze ode aan het passieverhaal van Mel Gibson nog eens uitgezonden worden. Voor de liefhebbers van blood and gore.
Alice through the looking glass (VTM 21.15u) - vervolgfilm op die van Tim Burton, nog steeds met de compleet geschifte Johnny Depp als de mad hatter.
Visages villages (Canvas 22.00u) - laatste film van en met Agnès Varda die onlangs op 29 maart overleed. Een documentaire waarin ze los door Frankrijk trekt om kunstzinnige portretten te maken van de mensen die ze ontmoet.

Maandag 22/04:
Risen (Q2 20.35u) - Een Romein (Joseph Fiennes) probeert het lichaam van Jezus terug te vinden nadat hij verrezen is. Dit ziet er zo fout uit...
Gert late night (Vier 21.30u) - na Van Gils & gasten, is ook dit onding van een talkshow terug...

Dinsdag 23/04:
De Columbus (één 20.40u) - slow-tv met Wim Lybaert, je wordt er zowaar rustig van (en ja, ik wil ook wel eens mee in die bus).

Woensdag 24/04:
Cool runnings (Q2 20.35u) - komedie gebaseerd op waargebeurde feiten: er wordt in Jamaica een bobsleeteam gevormd om mee te doen aan de Olympische Winterspelen.

The fault in our stars (Vitaya 20.40u) - verfilming van het gelijknamige boek. Ga ik niet bekijken en/of lezen.

Donderdag 25/04:
X-Men: Apocalypse (Q2 20.35u) - ok, het is en blijft X-Men dus het ziet er goed uit, maar verhaalsgewijs was het maar een rommeltje.
Dierendokters 24/7 (één 20.40u) - documentairereeks over de faculteit dierengeneeskunde aan de Universiteit Gent. Ik ben benieuwd en hopelijk gaan er niet te veel beestjes dood...

Vrijdag 26/04:
Zombieland (CAZ 20.40u) - heerlijke horrorkomedie en het beste nieuws: ze zijn bezig aan deel twee!

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten