maandag 24 april 2017

Cosy reading night - wrap up


Pyjama aan? Check.
Netflix-haardvuur? Check.
Brandende geurkaars? Check.

Gisteren genoot ik volop van de Cosy reading night: drie uur lezen in een gezellige setting met eten en drinken naar wens, wat wil een mens nog meer?

Ik nam wel al meteen een valse start, want i.p.v. stipt om 18.00u te kunnen beginnen, zat ik pas tegen 18.15u in mijn zetel. Kwestie van je tijd niet goed weten in te delen he...

Anyway, eens ik me in mijn zetel genesteld had, kon de fun (ja, dat is voor iedereen iets anders) beginnen.

Starten deed ik met Anne van het groene huis van L.M. Montgomery.

Ik wist dat ik deze niet op een uurtje uit zou krijgen, maar ik wou er toch al een goeie start in maken en op de drie kwartier dat ik zat te lezen, ben ik toch mooi 52 pagina's ver geraakt.

Het boek is meer dan 100 jaar oud, maar voelt heel fris aan bij het lezen, misschien ook omdat er een nieuwe Nederlandse vertaling werd gemaakt in 2016. Het verhaal van Anne nodigt uit tot verder lezen, hoewel ik na die 52 pagina's nog steeds in wat aanvoelde als de inleiding bezig was. De rest van het boek zal snel volgen.

Uncanny Avengers

Hiermee maakte ik minder vooruitgang dan ik had gewenst. De acht delen lagen al een tijdje op mij te wachten om gelezen te worden, maar verder dan het herlezen van het eerste deel en 2/3 lezen van het tweede deel ben ik niet geraakt...

Komt ook deels omdat rond 19.00u de ovenwekker liet weten dat mijn quiche klaar was en ik die eerst heb opgegeten waardoor wat leestijd verloren ging.

Ik lees ze dan een andere keer wel uit.

Tijdens mijn laatste uurtje van de Cosy reading night begon ik in De kat die van achteren naar voren las van Lilian Jackson Braun.

Hier had ik het meest naar uitgekeken want een journalist die moorden oplost met de hulp van zijn kat, what's not to love?

Ik geraakte 64 pagina's ver in mijn laatste leesuurtje en pas op de laatste pagina's kwam Koko de kat om de hoek kijken, ik zat mij al de hele tijd af te vragen waar die bleef.

Het boek zelf leest heel aangenaam en zal in de komende dagen zeker nog worden uitgelezen.

Op naar de volgende Cosy reading night! Die is in juni en zal helemaal in het teken staan van 20 jaar Harry Potter. YES!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten