zondag 9 april 2017

40 dagen bloggen: het einde met een overzichtje


Mijn laatste bericht in de 40 dagen bloggen challenge. I made it!

En dan nog een week voor de uiteindelijke einddatum, waarmee ik mijn persoonlijke doel gehaald heb, namelijk 40 dagen na elkaar bloggen!

Hieronder mijn ervaringen van de afgelopen weken en een overzicht van wat ik "gepresteerd" heb:

Zoals al eerder aangehaald, vloog ik nogal onbezonnen in de challenge en de eerste weken ging het behoorlijk goed. Ik had genoeg te vertellen en ging op een gezapig tempo door. Tot ik na een week of 3 op een muur van geen inspiratie stuitte en een hulpmiddeltje moest inschakelen.

Dat heb ik uiteindelijk slechts 4 keer moeten doen, wat ik al bij al nog aanvaardbaar vind. Blijkbaar had ik genoeg uit mezelf te vertellen om deze blog vol te krijgen.

Maar het was wel een opgave: ik probeerde namelijk steeds een paar berichten na elkaar te schrijven, zodat ik niet elke dag achter mijn computer hoefde te kruipen. En dan ben je snel een uur of twee bezig.

Sommige berichten schreven bijna zichzelf, over andere liep ik een paar dagen na te denken. Het voordeel van dit laatste was dat ik eigenlijk enkel nog moest typen eens ik aan het bericht begon, het zat al volledig in mijn hoofd.

En natuurlijk waren er de "vaste" rubrieken op mijn blog: mijn maandelijkse wrap-up en favorieten en wekelijks op vrijdag (soms op zaterdag) het weekoverzicht met mijn kijktips voor tv. Ik moest enkel nog de dagen ertussen zien in te vullen.

Gelukkig was het ook jeugdboekenmaand in maart, waardoor ik ineens inspiratie kreeg en mijn (jeugd)heldinnen op de wereld losliet in 3 blogberichten.

Kathleen gaf ook de tip om een blogkalender bij te houden, zodat je kon zien waar nog gaten zaten en al op voorhand kon plannen om berichten te schrijven. Dit nam ik ter harte en ik maakte mijn eigen kalender uit de losse pols:

In het pakketje dat we van haar kregen, zaten mooi af te drukken kalenders, maar ik zat liever zelf te knoeien in mijn atoma-schrift. Rechts schreef ik de onderwerpen die ik eventueel kon aanspreken als ik strop zat, zodat ik ze binnen handbereik had.

Waarover blogde ik de afgelopen 40 dagen?

- 9 boek- en stripbesprekingen
- 8 berichten geïnspireerd door 40 dagen bloggen
- 7 filmkijktips (cinema, dvd en tv)
- 6 wekelijkse kijktips voor op tv
- 3 dappere dames overzichten
- 2 keer een wrap-up van de maand
- 2 keer een favorites van de maand
- ik ging naar FACTS
- een bericht over Helene Fischer
- ik ontdekte de patroonheilige van de katten

Een goedgevuld blogbord.

En nu een beetje pauze...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten