donderdag 3 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: woensdag 02/09


Op maandag sprak ik de gevleugelde woorden "ik denk ook wel de zwaarste tv-dag van de week". 

Fout gedacht... Woensdag was best heftig met maar liefst 5 nieuwe programma's die om een kijkbeurt vroegen.

Aangezien ik die dag in Aachen zat en pas rond 21.00u thuis was, werd zowat alles uitgesteld bekeken, de meeste programma's begonnen namelijk al rond 20.30u.


Eerste waar ik naar móest kijken en waar ik ook al de hele week op zat te wachten was Zo man zo vrouw (20.35u) op Vijf.


Ik was al blij toen bleek dat ze de generiek veranderd hadden: gedaan met dat chacosjengezwaai van vorig jaar, ik werd daar met momenten een beetje misselijk van...

En de eerste aflevering was leuk, maar ook een beetje "makkelijk". Je had 2 nog piepjonge mensen die er al niet slecht uitzagen, maar die zich gewoon niet wisten te kleden. Natuurlijk dat je dan een heel mooi resultaat hebt op het einde van de aflevering.

Veel leuker is het als je twee op zich al niet te mooie mensen hebt die zich ook nog belachelijk gaan kleden. Het enige wat Jani dan kan doen is wat verf op een lelijke schuur smijten en hopen dat het resultaat aanvaardbaar zal zijn.

Gelukkig ziet het er volgende week wat meer naar dit laatste uit. De spanning!!

Op VTM werd op hetzelfde moment Het geheime leven van 5-jarigen (20.35u) getoond.

Jammer voor hen toonde één vorige week in Koppen XL krak hetzelfde, maar dan in Engelse versie. Goeie zet van één...

Voor mij werd het een tandenknarsend bekijken van de aflevering. Ik kan maar één ding zeggen: chapeau voor mensen die de hele dag tussen zo'n bende lawaaimakende kleuters moeten staan want een volumeknop is daar gewoon onbestaande. Ik zou het in geen 100 jaar willen doen...
En aangezien ik dit - in verkorte versie weliswaar - al op één zag, wordt dit volgende week geschrapt, zoveel is zeker.

Daarna kwam de eerste talkshow van de avond aan de beurt: Jonas & Van Geel (21.25u) op VTM.

De naam is toch écht goed gekozen (zie talkshow nr. 2 van de avond) en Jonas is toch écht een joviale en grappige presentator, niet? Euh, vooral heel ingestudeerd en aan vals sentiment doend dan toch, dát vond ik van de presentator. Seriously? Een beetje beginnen blubberen omdat je ouders in het publiek zitten? Komaan he zeg...
En de gasten? Het is me nog steeds een raadsel wat Charles Michel daar kwam doen, als je de premier in je stoel hebt zitten, ga dan wat dieper in op wat er zich momenteel in het land afspeelt, ipv hem te zitten uitlachen omdat hij het verschil tussen aftrekken en terugtrekken niet weet...

Of ik nog eens kijk, zal afhangen van de gasten denk ik want voor de presentator zal het al zeker niet zijn.

Vier had ook een talkshow die avond: Karen & De Coster (21.00u)

Eerst kwamen er een paar verbolgen horeca-uitbaters van de kust aan het woord die deze zomer in de krant een dikke buis kregen op respectievelijk garnaalkroketten en hamburgers. Ik geef eerlijk toe dat ik die rubrieken in de zomerkranten met veel plezier verslind en mij zit te verkneukelen bij de restaurants die een onvoldoende krijgen voor hun producten. Da's gewoon zomerfun, niet meer of minder. Maar blijkbaar moet daar een item in dit programma van gemaakt worden.

Tweede grote thema was de vluchtelingencrisis en ze gingen er een "debat" over houden. Wel als je een debat wil, laat dan mensen aan het woord die weten waar ze het over hebben, zoals die professor die op het einde 5 seconden iets mocht zeggen, i.p.v. een brulboei van een ondernemer die - omdat hij een beetje beroemdheid gekregen heeft door The sky is the limit - denkt dat hij de gedachten van heel Vlaanderen vertegenwoordigd. Dit ging echt nergens naartoe en was in mijn ogen totaal overbodig.

Enige goede aan de uitzending was het kleine item waar ze mensen face to face confronteren met wat ze op Facebook zitten te verkondigen en Karen Damen die haar eigen fantastische zelve mocht zijn. Buiten dit? Een dikke buis voor het programma.

En op Vijf liep na Zo man zo vrouw Be You(tiful) (21.15u). De prijs voor onnozelste naam hebben ze van mij al...

Deze aflevering draaide volledig rond de borst, die van vrouwen welteverstaan. Enkel spijtig van Eva Daeleman (was ze nu eindelijk met haar stomme kop weg van het één-scherm, duikt ze op bij Vijf...) en haar met een irritante nagels op het bord-stem gezegende zus Ella, die instonden voor de interviews. Wat verteld werd, was dan weer wél interessant.

Gelukkig staat volgende week een ander zussenkoppel (Tanja en Mieke Dexters) in voor de presentatie. Dan gaat het over billen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten