zaterdag 5 september 2015

Het nieuwe tv-seizoen: vrijdag 04/09


Wie deze blog een beetje volgt, kan het thema van dit bericht al raden: op vrijdag 04/09 begon op VTM K3 zoekt K3 (20.35u), de zoektocht naar 3 nieuwe zangeressen voor K3!


Heel wat meisjes voelden zich geroepen, er waren duizenden inschrijvingen, maar slechts een 100-tal mochten zich echt gaan bewijzen in het tv-programma.

De eerste aflevering leverde alvast mooie beelden op. Het had ook al in alle kranten gestaan: de dochter van Jef Vermassen, Jasmine, deed auditie en wist de jury tot tranen toe te beroeren.

Bekijk meer video's van K3 zoekt K3 op  vtm.be

En ja, ze klonk misschien niet altijd even toonvast en haar liedje verraadde niets van haar danscapaciteiten, maar tegen zo'n sympathiek meisje kan je moeilijk nee zeggen, toch?

Een andere kandidaat die meteen opviel was Klaasje (waar halen ze in Nederland toch altijd die namen zeg?), die qua uiterlijk en zelfs levensloop een kloon was van Josje, ze zingt zelfs helemaal op dezelfde manier:

Bekijk meer video's van K3 zoekt K3 op  vtm.be

De vervanging voor Josje is m.a.w. al binnen.

Degene die het meest negatief opviel, was Karina, die ook al in Vind je lief deze zomer niet echt een beste beurt maakte... Hoe mediageil kan je zijn?
't Was trouwens redelijk vals vond ik, best dat ze er niet door is.

De balans op het einde van de aflevering was netjes in evenwicht: 3 Vlaamse en 3 Nederlandse meisjes door naar de volgende ronde.

En toch nog even dit: het stond me al niet aan dat K3 indertijd het liedje Koning Willem-Alexander de wereld instuurde, maar moest dat nu 2 keer gezongen worden door Nederlandse kandidaten (je zal denk ik geen enkele Vlaamse vinden die met dit nummer auditie doet)?

Na het K3-gebeuren kwam Jonas & Van Geel met de "Late night"-versie van zijn talkshow.

Wéér met Nathalie Meskens. 't Is niet omdat ze momenteel geen programma heeft dat ze in elke talkshow present moet geven he... De "grap" met de sms naar haar hele adressenboek was trouwens letterlijk gepikt uit een Amerikaanse talkshow, daar doen ze dat al langer, voor mij dus niks nieuws en dan moest het hele plagiaatding nog beginnen: Filip Peeters die kwam praten over zijn "nieuwe" film, een schaamteloze kopie van de Duitse film Männerherzen, maar dat werd er natuurlijk niet bij gezegd...
Nope, Jonas laat ik volgende week links liggen.

Om de avond dan toch in "schoonheid" af te sluiten, keek ik nog naar Outlander (22.05u) op één.

Eindelijk zijn ze begonnen met het uitzenden van het tweede deel van het eerste seizoen! En het was me de aflevering wel: beginnen met een (bijna-)verkrachting, daarna een afranseling en een goeie portie makeup seks. Geen wonder dat ze het zo laat uitzenden...
Afgezien hiervan: mooie Schotse highlands, spannende actie en een heldin die zich tussen al dat geweld staande weet te houden. Enkel de voice-over van Jamie had niet gehoeven, het is niet zijn verhaal he...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten