zaterdag 5 augustus 2023

Kijktips week 5/8-11/8

De trend op tv deze week: doen alsof het een andere vakantie is (pasen of kerst) en pratende honden.

Vooral bij dat laatste: Waarom toch?

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 5/8:
The family Stone (VTM3 18.45u) - 't is toch nog geen kerstvakantie? Soit, leuke film met Sarah-Jessica Parker die voor het eerst haar toekomstige schoonfamilie ontmoet met kerst.
Sissi (VTM 15.15u) - 't is toch nog geen kerstvakantie? Soit, de eerste film met Romy Schneider als Elisabeth van Oostenrijk. Nostalgie maar compleet verouderd.
A dog's way home (VTM 20.30u) - de eerste pratende hond van de week. No way dat ik hier naar ga kijken.
Holding (NPO2 22.08u) - vierdelige Britse dramaserie naar het gelijknamige boek van Graham Norton. Is ook nog te zien op VRTmax. Twee afleveringen na elkaar. Kijken.

Jack Reacher (VTM 22.25u) - verfilming naar de boeken van Lee Child. In de boeken is Reacher een boom van een vent en dan wordt hij gespeeld door hobbit Tom Cruise???
Riddick (VTM2 22.35u) - derde film in de serie en echt de allerslechtste (echt, stop bij Pitch black, de enige die de moeite is).
De collega's maken de brug (VRT1 22.45u) - klassieke Vlaamse komedie waarin de personages van de gelijknamige reeks een lang weekend opgesloten zitten in hun kantoorgebouw.

Beauty and the dogs (Canvas 23.40u) - Tunesische film gebaseerd op waargebeurde feiten: een vrouw wordt verkracht en probeert aangifte te doen bij de corrupte politie (die tevens de daders zijn).

Zondag 6/8:
The day after tomorrow (VTM3 20.30u) - einde van de wereld sf-film. Twintig jaar oud maar brandend actueel.
Philadelphia (VTM4 20.35u) - Tom Hanks won zijn eerste van twee Oscars voor deze film waarin hij een advocaat met HIV speelt - toen dat nog meer dan een doodsvonnis was.

De zaak Alzheimer (VRT1 20.40u) - puike Vlaamse misdaadfilm van Erik Van Looy naar het gelijknamige boek van Jef Geeraerts. Kreeg een ondermaatse Amerikaanse remake met Liam Neeson in de hoofdrol.

Exit (Canvas 21.50u) - herhaling van het eerste seizoen van deze Noorse dramaserie. Twee afleveringen na elkaar.
Aanrijding in Moscou (VTM 22.30u) - puike Vlaamse romantische komedie. Ti amo! (met Gents accent) - Kust mijn kloten! (eveneens met een Gents accent)

Wadjda (NPO2 23.26u) - film uit Saoedi-Arabië over een meisje dat met alle geweld een fiets wil - vooral omdat ze die vervelende buurjongen in een wedstrijdje wil verslaan. Is daarnaast ook een aanklacht van vrouwenrechten in dat land door de ogen van een 10-jarig meisje. Aanrader van de week!

Maandag 7/8:

The capture
(NPO2 20.25u) - achtdelige Britse thrillerserie. Elke weekdag een aflevering.
A perfect murder (Play5 20.35u) - nineties remake van Dial M for Murder van Hitchcock. Michael Douglas en Gwyneth Paltrow spelen de hoofdrol maar memorabel is het niet...
The passion of the Christ (VTM4 20.35u) - 't is toch nog geen paasvakantie? Soit, de visie van Mel Gibson op het passieverhaal met Jim Caviezel als een Jezus met buitenaards rare ogen.
Zomeravonden (VRT1 20.50u) - Wim Lybaert ontvangt gedurende 4 weken elke weekavond een gast en kookt voor hen. Zal afhangen van de gast of ik kijk of niet (donderdag is het bijv. Wouter Deprez, op diens arrogante kop ga ik alvast niet kijken).

Woensdag 9/8:
The lake house (Play7 20.35u) - Amerikaanse remake van een Koreaanse film. Sandra Bullock en Keanu Reeves zijn geliefden die door de tijd gescheiden worden.

Donderdag 10/8:
Iron Man 3 (VTM3 20.35u) - geen idee waarover deze ging. 't Is met Iron Man...
Can you ever forgive me? (VTM3 22.45u) - biografische film over meestervervalster Lee Israel (Melissa McCarthy). De moeite om eens te bekijken!

Vrijdag 11/8:
Star Wars: episode VI - Return of the Jedi (VTM2 20.30u) - derde Star Wars film. Met die onnozele beren, de Ewoks.
The lord of the rings: the return of the king (Play4 20.35u) - derde en laatste deel in Peter Jacksons verfilming van LotR.
The art of racing in the rain (VTM3 20.35u) - nóg een film waarin we de gedachten van een hond te horen krijgen. Wat is dat toch deze week???
De Vlasschaard (VTM Gold 20.35u) - Vlaamse boerenfilm, verfilming van het gelijknamige boek van Stijn Streuvels.
The old man and the gun (Canvas 20.55u) - biografisch misdaaddrama waarin Robert Redford (in zijn laatste filmrol) gestalte geeft aan bankovervaller Forrest Tucker.

The Da Vinci code (VTM 22.15u) - ik blijf er bij: Tom Hanks lijkt in niets op hoe ik mij Robert Langdon in het boek had voorgesteld...
Life (VTM3 22.30u) - complete Alien-rip-off uit 2017. Met o.a. Ryan Reynolds - de juiste Ryan - maar *spoiler* hij is de eerste die er aan gaat.

Emmanuelle (VTM2 22.55u) - klassiek erotisch drama met Sylvia Kristel in de hoofdrol.
Behind the candelabra (NPO3 23.05u) - biopic over het Amerikaanse fenomeen Liberace. Met Michael Douglas en Matt Damon.

Bridget Jones's diary (VRT1 23.10u) - verfilming van het gelijknamige boek van Helen Fielding. Renée Zellweger speelt de o zo herkenbare Bridget.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten