zaterdag 26 augustus 2023

Kijktips week 26/8-1/9

Afgelopen woensdag verschenen de eerste twee afleveringen van Ahsoka op Disney+, een nieuwe reeks in het Star Wars universum, en ik bekeek ze natuurlijk meteen.

Ik vond het alvast interessant, maar zal waarschijnlijk vergeten dat ik elke woensdag op de streamingdienst moet afstemmen voor een nieuwe aflevering (dat werkt dus niet voor mij). Oh well, dan bekijk ik de rest wel allemaal na elkaar als ik er nog eens aan denk...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 26/8:
The dark tower (VTM2 20.25u) - compleet geflopte verfilming van de iconische reeks van Stephen King - en met reden.
Ode to joy (VTM3 20.35u) - romantische komedie met Martin Freeman als een man die flauwvalt als hij gelukkig is. Dan ontmoet hij Francesca (Morena Baccarin) en durft geen relatie met haar aan te gaan door zijn ziekte. Klinkt onnozel maar wil ik wel een kans geven.

Zagros (Canvas 22.05u) - met prijzen overladen Belgische film over een schaapherder uit Koerdistan die zijn vrouw volgt naar Belgiƫ. 'k Weet nog niet of ik hier naar ga kijken...

Sprakeloos (VRT1 22.15u) - verfilming van het moederboek van Tom Lanoye. Stany Crets als Tom en Viviane De Muynck als zijn larger-than-life moeder. Geslaagde verfilming.

First knight (VTM 22.15u) - Richard Gere als Lancelot die Julia Ormond (Guinevere) van Sean Connery's koning Arthur gaat stelen.
Deep impact (VTM2 22.15u) - rampenfilm die wat in de schaduw stond van die andere - Armageddon - maar toch het bekijken waard is.
Het vonnis (VTM3 22.35u) - film van Jan Verheyen waarin Koen De Bouw gerechtigheid zoekt voor de dood van zijn vrouw en kind. Nog niet gezien maar ook niet meteen zin in.
Becoming Astrid (NPO2 23.17u) - biopic over Astrid Lindgren, voor ze een beroemde schrijfster werd. Haar leven was toen zeker ook al interessant te noemen.

Zondag 27/8:
FBI (Play5 20.25u) - vijfde seizoen van deze misdaadserie. Ik heb er nog niks van gezien. Drie afleveringen na elkaar.
Het tweede gelaat (VRT1 20.40u) - ze zijn er dus alle Vincke en Verstuyft-films aan het doorjagen. Dit is de derde en laatste.
Money monster (VTM2 21.40u) - thriller van de hand van Jodie Foster met George Clooney in de hoofdrol. 
Brasserie romantiek (VTM 22.25u) - Vlaamse romantische film die zich afspeelt in een restaurant op Valentijn. Geen zin om dit te bekijken.
Boyz n the hood (NPO2 23.29u) - Amerikaans drama over een jongen die opgroeit in een slechte buurt en zijn vader die hem van dat lot probeert weg te houden.

Maandag 28/8:
Familie (VTM 20.00u) - voor de liefhebbers: deze soap is terug met een nieuw seizoen.
Mr. & mrs. Smith (Play5 20.35u) - film waar Brad Pitt en Angelina Jolie elkaar leerden kennen. 't Is wel een leuke actiefilm geworden.
Resident evil: the final chapter (VTM4 20.35u) - zesde en laatste deel van deze filmfranchise. Voor mij lopen al deze films door elkaar. Maar als je Milla Jovovich kan verteren en vieze zombies: kijken.

Dinsdag 29/8:
Bittersweet sixteen (VTM 20.35u) - de 16-jarige dochter van Jan Verheyen schreef een scenario en papa en mama verfilmden dit. VTM zendt de film uit in drie delen, elke dag eentje.

Black Panther (VTM2 20.35u) - eerste Black Panther-film met de betreurde Chadwick Boseman in de hoofdrol. Een van de betere Marvelfilms - al zegt dit niet veel...

Woensdag 30/8:
Practical magic (Play7 20.35u) - Nicole Kidman en Sandra Bullock als zussen en heksen die niet verliefd mogen worden want dan sterven die mannen.

Vrijdag 1/9:
Harry Potter and the prisoner of Azkaban (Play4 20.35u) - derde HP-film.
Atomic blonde (VTM2 20.35u) - je mag denken of zeggen wat je wil maar deze actiefilm met Charlize Theron vond ik serieus de moeite.

Death becomes her (VTM4 20.35u) - grappige zwarte komedie waarin Bruce Willis moet zien om te gaan met twee dode vrouwen (Meryl Streep en Goldie Hawn).
Spencer (Canvas 21.40u) - film met Kristen Stewart (she was robbed of an Oscar for this one!!!) als Diana Spencer die met kerst '91 vast zit op het landgoed van QEII. Zou mijn aanrader van de week zijn, maar er is nog die andere...

Benedetta (VTM3 22.25u) - Paul Verhoevens kijk op het leven van een 17e-eeuwse non. Meteen ook mijn introductie tot Virginie Efira. Is dit een goeie film? Waarschijnlijk niet, maar ik zag hem 3 keer in de cinema en hij wordt alleen al daardoor mijn aanrader van de week!

Mid90s (NPO3 23.00u) - staat nog steeds onbekeken van een vorige uitzendbeurt op mijn decoder.
Hotel Portofino (NPO2 23.07u) - tweede seizoen van deze Britse dramaserie. Ik hield het eerste seizoen anderhalve aflevering vol...
Calendar girls (VRT1 00.05u) - waargebeurde tragikomedie over een bende oudere vrouwen die een naaktkalender laat maken om geld in het laatje te brengen voor het goede doel.
Shoplifters (NPO2 00.08u) - pakkend drama van Hirokazu Kore-eda. Familie moet niet altijd een bloedband hebben...

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten